Затваряне на външните граници на целия ЕС/не само Гърция и

...
Затваряне на външните граници на целия ЕС/не само Гърция и
Коментари Харесай

Борисов потвърди, че ще иска затварянето на външните граници на ЕС за мигранти

Затваряне на външните граници на целия ЕС/не единствено Гърция и България, само че и Италия, Испания, северните граници/, гарантиране на външните граници, изнесени центрове за сигурност отвън Европейски Съюз, а за мигрантите в Европейски Съюз - центрове от закрит вид, до момента в който свърши войната. Това ще бъде позицията на страната ни в неделя на изключителната работна среща в Брюксел, свикана от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер по мигрантската тематика, заяви министър председателят Борисов в Народното събрание в отговор на запитване на Българска социалистическа партия.

На изключителната среща в неделя са поканени представители от няколко страни от Европейски Съюз, измежду които и България, съобщи Българска телеграфна агенция.

Втората крачка, след обезпечаването на границите, съгласно министър-председателя, би трябвало да бъде разделянето на мигрантите на две групи - стопански и бягащи от войната /за които Европа да се погрижи, до момента в който споровете в техните страни приключат, след което да се върнат назад по домовете си/. В същото време икономическите емигранти би трябвало да се връщат в страните по генезис, откъдето са пристигнали, а не през които са минали, в случай че не ги желае някоя от тях/България не била измежду искащите, добави Борисов.

" Ще упорствам за оптимален толеранс и разсъдък. Мисля в неделя да не подписваме нищо, да го кажа като позиция ", изясни на депутатите желанията си Борисов и предложи другата седмица, преди Съвета, още веднъж да пристигна в Народното събрание.

Да не плашим популацията по тази тематика и в това време да бъдем единни, прикани министър председателят политиците. Бойко Борисов призна, че има потребност да знае, че Народното събрание " поддържа сходна тактичност ". Година и половина не сме позволили нищо, нулев мигрантски напън, напомни министър-председателят.

Не знам да има партия в Народно събрание, продължи той, която да е споделила, че сме за приемане на мигранти, за което и да ни се заплаща. Тук позицията ни е национално виновна, на всички е ясна, акцентира Борисов. Той подсети, че преди три години на всички препоръки е предупреждавал европейските политици,че ще стигне до днешната обстановка. Не имаха вяра - хуманността на Европа преди всичко - напомни той, както и, че е индивидът, пръв заговорил за центрове за сигурност, отвън територията на Европейски Съюз, покрай точките на спор, само че е бил упрекван, че концепцията е в интерес на Турция, на тези, които се бият в Сирия.

Премиерът повтори, че по външните граници на Европейски Съюз трябват КПП-та, откъдето да влизат единствено бягащи от войната/ в която, по думите му, ние с нашите съюзи - дали да се смъкват диктаторски режими - директно сме взели участие и би трябвало да си платим за това/. Плащането става в центрове, отвън територията на Европейски Съюз, по тази причина и съглашението с Турция би трябвало да работи, акцентира Борисов. В противоположен случай за България имало риск.Той се надявал и Гърция да си свърши работата във връзка с незаконно влизащите на нейна територия. Защото, аргументира се министър-председателят, те са получили големи пари от Европейски Съюз, а всичко на всичко са върнали трима души в Турция. Според него сега казусът не е с турската граница, а с шенгенската с гръцката, оповестява още Българска телеграфна агенция.

Всеки от нас би трябвало да си извърши уговорките и тогава като държавно управление, страна влагаме, желаеме колкото би трябвало пари, подсигуряваме границата, Гърция и Италия - също. Другото са филантропични мисии- по този начин, съгласно Бойко Борисов, би трябвало да се постъпи в този миг.
Необходимо, съгласно него е и инвестици, колкото са нужни, в кораби, граничари, ФРОНТЕКС - в случай че би трябвало обща гранична полиция.
Първо би трябвало да се спре вълната, а по-късно да се разчиства, ремонтира, да се оказва нужната помощ като при наводненията, направи съпоставяне с естествените бедствия Борисов. Той акцентира и, че ние не сме взели участие в нито една война. Личното му очакване било през юли на срещата сред президентите Тръмп и Путин да се постави завършек на войната в Сирия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР