Затваряме училищата на територията на Столична община за срок от

...
Затваряме училищата на територията на Столична община за срок от
Коментари Харесай

Затварят училищата на територията на Столична община за срок от седмица

Затваряме учебните заведения на територията на Столична община за период от седмица, считано от понеделник. Това сподели кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по отношение на подхванатите ограничения против разпространяването на ковид в София.

Фандъкова уточни, че е провела диалози с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, с който са разискали разновидностите за онлайн образование.

" От понеделник ще може децата и учителите да работят от у дома онлайн. Помолих шефа на столичното районно ръководство да направи информация. Като цяло учениците в София, над 90% и повече, разполагат с техническа опция: таблети, компютри и телефони, с които могат да се включват, уповавам се и учителите. Онлайн образование, съгласно опциите ", изясни Фандъкова.

Затварят се и обществени места: театри, кина, галерии, детски клубове и всевъзможен тип клубове, концертни зали, с цел да може да се ограничи оптимално събирането на хора.

Всички периодически и краткотрайни пазари също ще бъдат затворени.

" Сега ще затворим и пазарите в Малашевци, Подуяне, на Националния стадион " Васил Левски " - всички места, на които се струпват доста хора ", уточни кметът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР