Затваряме му очите – той ги отваря. Преместихме му ръката

...
Затваряме му очите – той ги отваря. Преместихме му ръката
Коментари Харесай

Смразяващ разказ на погребални агенти за възкръсналия мъртвец в Сливен

Затваряме му очите – той ги отваря. Преместихме му ръката – той я върна на същото място. Това описа Бисер Тодоров, притежател на сливенската погребална организация, в която преди дни дойде „ мъртвец “, който след това оживя, написа “Телеграф “.

По думите му когато в организацията извадили тялото от ковчега, с цел да го приготвят за погребението, видели, че мъжът преглътнал. Скоро усетили и че диша. Тодоров, който държи организацията дружно със брачната половинка си Радка споделя, че за 25 години не е имал сходен случай.

Според Радка чиновниците на организацията са в цялостен потрес и през вчерашния ден са отказали да идат на работа. До куриозния случай се стигнало откакто към 11 ч. Сутринта на 13 октомври на телефон 112 бил подаден сигнал от сливналията Диньо Динев. Човекът бил мощно угрижен, защото приятелят му, 72-годишният Руси Русев, не отговарял на входния звънец, макар че би трябвало да си е вкъщи.

Малко по-късно на място пристигнали екипи на „ Спешна помощ “, служители на реда и пожарникари, които с дружни старания разрушили входната врата на жилището на третия етаж в блок в ж.к. „ Дружба “ в Града на стоте войводи. Вътре разкрили бездиханното тяло на пенсионирания боен метеоролог Руси. Фелдшерът от незабавния екип на ЦСМП ревизирал за дишане и пулс и като не разкрил такива, подписал ваучър за открита гибел. По-късно въз основа на неговото мнение в общинската администрация бил публикуван смъртен акт.

От погребалната организация отишли да вземат тялото към 16:45 ч. На същия ден и го заварили там, където го намерили по-рано служителите на реда. С издадения смъртен акт почнали подготовката за погребението, което би трябвало да се състои след два или три дни, според по кое време ще се завърнат от Съединени американски щати и Англия околните на покойника. Шокът бил неизразим, когато до момента в който обличали тялото усетили признаци на живот.

Последвала незабавна консултация със правосъден доктор, който предложил да се извика още веднъж екип на ЦСМП. Малко по-късно кола за спешна помощ откарала живия мъж в незабавното поделение на МБАЛ „ С-р Иван Селимински “, където станало ясно, че пациентът е бил в диабетна кома. Русев незабавно бил признат в реанимацията, Две денонощия по-късно той е в тежко положение, само че е жив, разяснява зам.-шефът по здравната част на болничното заведение доктор Хрисант Хрисантов.

По думите му пациентът е о,а; о други съществени болести с изключение на диабета и е същинско знамение, че е жив. От сливенската окръжна прокуратура оповестиха, че още на 13 октомври са образували досъдебно произвеждане по член 115 за гибел на самотно живеещ мъж.

В хода на това произвеждане щели да бъдат изяснявани последващите дейности на длъжностни лица лица, които са дали опция да се издаде смъртен акт на жив човек. На този стадий в ЦСМП – Сливен отхвърлят да разясняват името на медицинския експерт, който е бил на „ терен “, защото тече вътрешна инспекция по случая.

„ Понякога в действителност мъчно се открива гибелта, има случай на пациенти, които по разнообразни аргументи могат да забавят доста дишането и съвсем да не се чува сърдечна активност, сподели шефът на МБАЛ Сливен доктор Василслав Петров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР