Затваря онлайн магазина и изплаща обезщетения на клиентитеMicrosoft не възнамерява

...
Затваря онлайн магазина и изплаща обезщетения на клиентитеMicrosoft не възнамерява
Коментари Харесай

Microsoft се отказва от бизнеса с електронни книги

Затваря онлайн магазина и изплаща компенсации на клиентите

Microsoft не има намерение да се конкурира в е-книгите с играчи като Amazon (снимка: CCO Public Domain)

Този месец Microsoft ще затвори библиотеката си от електронни книги, ще отстрани цялото наличие, закупено от потребителите, и ще им заплати обезщетение , заяви NPR.

Компанията ще възвърне напълно парите на клиентите и даже ще добави $25 обезщетение на тези от тях, които са си водили бележки в електронните книги или са писали анотации.

Закриването на раздела за електронни книги в магазина Microsoft Store става без публични изказвания. Компанията просто изтрива раздела „ Книги ” и разгласява уведомление с линк към страница с въпроси и отговори за това какво ще се случи с книгите, закупени от магазина.

Този ход на Microsoft е подбуден от желанието на компанията да рационализира работата на Microsoft Store като част от тактиката си за развиване. Очевидно в Редмънд не имат намерение да се конкурират с услугите на Amazon, Apple Books и Гугъл Play Books.

Премахването на добитите книги в Microsoft Store се изяснява с обстоятелството, че хората всъщност са купували единствено лиценз за потребление. Тези книги към момента принадлежат към услугата, която просто дава право на достъп до тях.
още по тематиката
Microsoft стартира да продава електронни книги през 2017 година Тогава компанията добави опция за закупуване на книги посредством браузъра Microsoft Edge в Windows 10 Creators Update.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР