Затвърждава се подкрепата за протестите. Блокадите обаче не са се

...
Затвърждава се подкрепата за протестите. Блокадите обаче не са се
Коментари Харесай

Проучване на Галъп: ГЕРБ бавно ерозира

Затвърждава се поддръжката за митингите. Блокадите обаче не са се понравили. Лидерите на митингите получават известност по-скоро постепенно. Доверието във властта остава ниско. Силите на двете съществени обединения остават изравнени – това са главните изводите в оповестено през днешния ден изследване на „ Галъп Интернешънъл “, представено
Идеята за нова конституция обърква, само че огромна част от обсъжданите съответни оферти са автоматизирано харесани, се споделя още в проучването, сред 3 и 11 септември 2020 година измежду 807 души.
Остават годни изводите, уловени в проучването на организацията в предходния месец: в рецесията, двете съществени партии търпят ерозия и са с изравнени сили, а публиката се е преориентирала или към негласуване (29,4% от всички имащи право на глас), или към декларативния отговор „ не поддържам никого “ (общо 6,8%) или към нови варианти като Слави Трифонов (8,3% от имащите право на глас).
Новото събитие е, че Българска социалистическа партия (13,5% от имащите право на глас) сякаш наподобява малко по-мобилизирана от ГЕРБ (13,2%) – в социологически проект двете цифри на процедура значат едно и също, само че инспекция измежду най-твърдо решилите да гласоподават демонстрира по-ниска убеденост при ГЕРБ.
Това се дължи евентуално на обстоятелството, че теренът на проучването улавя резултатите на огромния митинг от 2 септември, който носи вреди на ГЕРБ. Вероятно има и прочут резултат на непрестижност. Изследването няма по какъв начин да улови резултатите на вътрешнопартийния избор в Българска социалистическа партия. Няма по какъв начин да улови и последните резултати на вчерашната акция, обвързвана и с Мая Манолова, в Народното събрание.
Като цяло, данните свидетелстват по-скоро за статика, само че и за продължаваща ерозия на облика на властта. Последното проличава в това, че над две трети поддържат митингите. Конкретното искане за оставка на държавното управление и бързи избори се споделя от 59% от пълнолетните българи. Създаването на втори кабинет в този мандат по-скоро обърква хората – 36% поддържат, а 43% не поддържат.
 „ Галъп ”: 72% от българите са към този момент спокойни за ковид, само че не и за парите си „ Галъп ”: 72% от българите са към този момент спокойни за ковид, само че не и за парите си
Действията на държавното управление против ковид не престават да срещат утвърждение. В същото време съществена част от обществото осъзнава, че...
Мнозинство от 57% не поддържа блокадите, до момента в който 34% ги поддържат.
Контрапротестите намират поддръжка измежду 28% от пълнолетните българи, а 53% не ги поддържат, показват от „ Галъп Интернешънъл “.
Президентската институция ненапълно възвръща равнищата си на доверие от предишни интервали, откакто изглеждаше застрашена преди месец, и в този момент е с доверие от 52%. Толкова е и персоналното доверие в Румен Радев, с което той остава най-одобряваната политическа фигура у нас.
Бойко Борисов остава с доверие под 20% и по този начин е на обичайните равнища на Корнелия Нинова и двамата към този момент имат еднообразно утвърждение измежду обществото. Слави Трифонов има 30% доверие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР