Затруднено е преминаването на тежкотоварни превозни средства през словенско-хърватската граница,

...
Затруднено е преминаването на тежкотоварни превозни средства през словенско-хърватската граница,
Коментари Харесай

50 български камиона са блокирани на Хърватско-сръбската граница

Затруднено е прекосяването на тежкотоварни транспортни средства през словенско-хърватската граница, както и през хърватско-сръбската граница поради въведени ограничавания по отношение на ковид.

По информация на посолствата ни в Загреб и Белград хърватското държавно управление е взело решение да не се позволяват на територията на страната задгранични транспортни средства, които да престояват повече от 24 часа, а на 10 март по отношение на въвеждането на ограничения за възпрепятстване на разпространяването на заболяването COVID-19 в Сърбия е въведена краткотрайна възбрана до края на март 2020 година за влизане на територията на страната на непознати жители, идващи от Италия, Китай, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, в това число и директно преминаващите през Сърбия непознати жители.

На границата сред Хърватия и Сърбия се намират към 50 български камиона, които на този стадий не са допускани да влязат на нейна територия. След диалози на посланика ни в Белград Радко Влайков Министерство на вътрешните работи на Сърбия удостовери, че българските ТИР-ове ще бъдат пропуснати на сръбска територия като ще бъдат групирани и ще им бъде обезпечен полицейски конвой за безпроблемно директно прекосяване през Сърбия до българската граница. Консулът ни от Белград е на хърватско-сръбската граница, с цел да бъде на място по отношение на водачите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР