Затруднения в авиационния бранш и хаос на летищата в Лондон

...
Затруднения в авиационния бранш и хаос на летищата в Лондон
Коментари Харесай

Скачат цените и на самолетните билети?!

Затруднения в авиационния отрасъл и безпорядък на летищата в Лондон и Манчестър, закъснение на инспекциите по испанските летища и доста повишаване на анулираните полети в Европа.

На какво се дължат тези проблеми и какви са изгледите пред авиационния отрасъл, това разяснява в " Денят стартира " Александър Богоявленски, авиожурналист и водач.

" Причините са сложни, няма една причина за този безпорядък, който беше основан през последните седмици. Като че ли възобновяване и търсенето на полети, след блокирането по време на пандемията от страна на пасажерите докара до това, че доста самолетни компании и летища се оказаха неподготвени за толкоз бързото възобновяване от пандемичните ограничавания. Това докара до ограничение на полетите на доста от огромните европейски летища. Основен фактор беше дефицита на личен състав, който беше освободен по време на пандемията или беше пуснат в дълъг неплатен отпуск и като в този момент е доста мъчно в този момент те да се върнат ", разяснява Богоявленски.

" Този развой на връщането им или обучаването на нови, се оказа доста по-труден и муден. Ние не можем да кажем, че това ще е доста мощен летен сезон, и възобновяване на равнищата от 2019 година
няма да се случи най-малко още 18 месеца ", съобщи още Богоявленски.

Според него се чака отменяне на още полети.

Богоявленски разяснява и покачването на цените на самолетните билети.

" Причините са сложни, от една страна е пандемията, от друга дефицита на човешки запаси, от трета е войната. Може да чакаме или задържане на тези равнища, които са много по-високи от предходните или продължаващо повишаване ", счита Богоявленски.

Според него нискоразходният модел се е наложил като водещ в актуалните условия. Той счита, че рецесията ще ускори тази наклонност и че за операторите ще бъде значимо да понижат своите разноски, с цел да се задържат на конкурентни равнища.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР