Затова те казват, че всичко е законно, само че това

...
Затова те казват, че всичко е законно, само че това
Коментари Харесай

Георги Свиленски: ГЕРБ са заложили корупцията в закона и при пътищата

Затова те споделят, че всичко е законно, единствено че това нещо би трябвало да го променим

„ Ние от 4-5 години приказваме в тази зала, че корупцията е заложена в закона. Затова те споделят, че всичко е законно, единствено че това нещо би трябвало да го променим. За да не може след време нас да ни упрекват, че през законодателството вкарваме корупция, от която по-късно някой се възползва. “

Това съобщи във връзка с ГЕРБ ръководителят на парламентарната група на “БСП за България “ Георги Свиленски, по време на дебатите за метода на разпределяне на парите за строителните служащи. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

От парламентарната естрада той изясни, че по време на ръководството си ГЕРБ, под формата на настоящи поправки, разпореждат съществени поправки на пътища, а през 2021 година трансформират закона, където споделят какво е настоящ ремонт и какво е главен.

„ Тоест какво вършат – корупционна процедура, която са създали с възлагането и нарушаването на закона. Така 700 милиона стават 3 милиарда и половина - когато вместо настоящи поправки възлагаш съществени поправки, 5 пъти се усилва прогнозната стойност “, разясни той.

Народният представител от Българска социалистическа партия Манол Генов внесе изясненост за корупционната процедура: „ В 44-ото Народно заседание се появява едно допълнение. Добавя се единствено едно изречение, с което се оправдават нарушаванията, които са били осъществени по повод възлагането на поправки. Ние от Българска социалистическа партия бяхме срещу, само че тогавашната коалиция имаше нужното болшинство и си направи законодателна индулгенция “, изясни социалистът. По думите му добавяйки тази друга дефиниция, ГЕРБ съумяват да обвържат законодателно свършените от тях безобразия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР