Затова положително реагиралите за бруцелоза дребни преживни животни подлежат на

...
Затова положително реагиралите за бруцелоза дребни преживни животни подлежат на
Коментари Харесай

Нова Зловеща Зараза По Животните В България!

Затова позитивно реагиралите за бруцелоза дребни преживни животни подлежат на неотложно умъртвяване по човечен метод и неутрализиране според Европейското законодателство, допълниха от Агенцията.

В допълнение към разпореждането за умъртвяване на позитивно реагиралото животно, произлизащо от контрола на заболяването, БАБХ е възбранило напредването на едри, дребни преживни животни и еднокопитни към и от животновъдните обекти в с.Вуково, като се изключи животните, предопределени за неотложно кръвопролитие при гарантиране здравния статус на животните. Извършва се и инвентаризация на всички едри, дребни преживни и еднокопитни животни на територията на ОДБХ- Кюстендил и следене на придвижването на дребни преживни животни от с. Вуково.

Организирано е и почнало взимане на проби за серологично проучване за бруцелоза на всички едри, дребни преживни животни, отглеждани в селото, допълват от Агенцията.

Наличните мляко и млечни артикули, лично произвеждане, в обекта с позитивно реагиралото за бруцелоза животно, ще бъдат унищожени.

В село Вуково се отглеждат 28 овце и 21 кози, сочат още данни на БАБХ.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР