Затова единственият подход, който аз съм видял да работи, е

...
Затова единственият подход, който аз съм видял да работи, е
Коментари Харесай

Денков: Основното напрежение с ГЕРБ е за гласуването на законопроектите

" Затова единственият метод, който аз съм видял да работи, е точно този - с търсенето на консенсус. Не е елементарно, само че работи. Назначаваме си заместник-министрите, управническата стратегия е съвсем подготвена. Имахме предварителни диалози за регионалните шефове, които по едно време бяха стопирани, само че се надявам отново да ги стартираме. Така че крайните показа от двете страни се срещат по метода, по който работим сега ", разяснява Денков и продължи:

" Ако някой желае да промени метода на взимане на решения, това не може да стане от през днешния ден за на следващия ден - би трябвало време. Аз не одобрявам квотния принцип, тъй като това значи всеки да си назначава, който желае, и става орел, рак и щука. По този метод няма по какъв начин да работим. Трябва да работим с търсене на консенсус ".

Той изясни, че решението по кое време ще бъде подписано това съглашение би трябвало да бъде взето от парламентарната група.

" Големият проблем сега не е по какъв начин работи държавното управление - ние съумяваме да си вършим работата, както виждате. Това, което би трябвало да се реши, е по какъв начин да се обезпечи законодателната стратегия, без която няма смисъл цялото изпитание ", каза премиерът.

По думите му главното напрежение сред Политическа партия и ГЕРБ е за гласуването на законопроектите. 

" Те би трябвало да гласоподават дружно по законодателната стратегия, която договорихме. Аз знам какво сме договорили, през вчерашния ден още веднъж припомних за законите, свързани с антикорупционната комисия. Не се случи това, което се бяхме договорили ", означи акад. Денков.

Относно бюджета министър-председателят уточни, че " по закон дефицитът от 3% би трябвало да бъде спазен, това е основно за нас ".

Българска социалистическа партия да вземем за пример желаят да бъде повишен бюджетът, което е косвен метод да кажат: " Ние не желаеме да влизаме в еврозоната ", подчерта Денков и добави:

" Това, което съм чул от нашата парламентарна група, е, че еврозоната е приоритет, само че без това да става за сметка на хората, заплатите, пенсиите.

" Един добър финансов министър знае по какъв начин да усилва приходите, Асен Василев знае по какъв начин и по тази причина желая да е финансов министър ", безапелационен беше Денков.

И изясни, че в Брюксел ще разиска въпросите за Шенген, еврозоната, опазването на границите ни, намаляването на миграцията и законодателната стратегия.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР