Затоплянето на времето и наближаването на лятото връщат на сцената

...
Затоплянето на времето и наближаването на лятото връщат на сцената
Коментари Харесай

Могат ли комарите да ни заразят с коронавирус

Затоплянето на времето и наближаването на лятото връщат на сцената един добре прочут на всички ни дразнител: комарът. И въпреки неприятните му ужилвания да са задоволително неприятни, по време на пандемията на COVID-19 поражда и различен въпрос: допустимо ли комарите да ни заразят с ковид?

Като се има поради дългия лист на заболяванията, които комарите придвижват - в това число тресчица Зика, малария, денга, западнонилска тресчица и така нататък, съгласно Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите на Съединени американски щати е разбираемо, че хората са загрижени за евентуална опасност.

Но ето я и положителната вест: възможностите за случаи на заразяване с ковид от захапване на комари са извънредно ниски, считат специалистите.
 Снимка 463228

Лийн Постън, лекар по медицина от Ikon Health, споделя, че е " доста малко евентуално " комарите да могат да предадат вируса от човек на човек, защото главно той се популяризира посредством дихателните капчици.

За да го предава комар, вирусът към този момент би трябвало да е в кръвоносната система (кръвта) на ухапания човек. След това би трябвало да се възпроизведе вътре в комара, а доказателства, че нещо сходно е допустимо, няма. Ако въпреки всичко успее, вирусът би трябвало да стигне до слюнчените жлези на комара, с цел да може насекомото да болести различен човек посредством захапване.

Лийн Постън продължава да изяснява, че макар случаите на ковид, следени при някои домашни любимци и екзотични животни, нормално вирусите, които са идеално пригодени да заразят един тип, не намират други типове за положителни приемници.
 Снимка 434373

За благополучие, Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) се съгласява с оценката на Постън, като в същото време означават, че сега няма доказателства, че комари или кърлежи могат да популяризират ковид. Световната здравна организация (СЗО) също ясно декларира, че този метод на предаване не е вероятен, пишат от Best Life.
 Как ни откриват комарите и можем ли да се скрием от тях
Как ни откриват комарите и можем ли да се скрием от тях

Компасът на кръвопийците
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР