Затоплянето на климата ще доведе до това още до края

...
Затоплянето на климата ще доведе до това още до края
Коментари Харесай

Учени предупреждават: Чакат ни екстремни температури

Затоплянето на климата ще докара до това още до края на този век на огромни елементи от планетата да бъдат следени рискови температури, оповестява СиЕнЕн, представена от Българска телеграфна агенция.

Данните се съдържат в изследване, оповестено в списанието " Природни климатични промени ". Учените анализирали 22 компютърни модела, отразяващи климатичните промени. От тях станало видно, че в края на XXI век температурните върхове ще бъдат постоянно регистрирани на 58% от повърхността на Земята. Те ще обзет 67% от териториите на най-слабо развитите страни и на островните страни.

СиЕнЕн напомни, че от 1901 до 1975 година температурата на Земята се е повишила с 0,7-0,9 градуса по Целзий. От 1975 година насам процесът на стопляне внезапно се е ускорил, и в този момент междинната температура е повишена до 1,5 -1,8 градуса. Десетте най-топли лета в актуалната историята са били регистрирани след 1998 година.

Екстремалните температури ще доведат до внезапен скок на сърдечносъдовите и белодробни болести, до замърсяването на околната среда и чести случаи на астма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР