Затлъстяването при децата трябва да се третира като форма на

...
Затлъстяването при децата трябва да се третира като форма на
Коментари Харесай

Затлъстяването при децата е форма на малтретиране

Затлъстяването при децата би трябвало да се третира като форма на малтретиране, твърди прочут фитнес инструктор.

Евтината нездравословна храна и непрекъснатото гледане на детския канал на YouTube са основали зараза от затлъстели деца, твърди треньорът Ник Мичъл.

Собственикът на фитнес и някогашен общински консултант, който персонално образова холивудския артист Глен Пауъл за ролята му дружно с Том Круз в хитовия шлагер „ Топ Гън: Маверик “, споделя, че детското затлъстяване е „ като гледане на автомобилна злополука на занимателен каданс “.

„ Това е извънредно комплицирана тематика, само че моето мнение е, че би трябвало да имаме нулева приемливост към детското затлъстяване. Гледам на детското затлъстяване като на версия на малтретиране на деца ", споделя Мичъл.

Около 40 % от децата на възраст сред 10 и 11 години във Англия ще бъдат със затлъстяване или с наднормено тегло до 2030 година, в случай че трендовете в детското затлъстяване продължат със настоящия си ритъм. Около една четвърт от децата на възраст сред четири и пет години ще са с наднормено тегло или затлъстяване до 2030 година

Евтината нездравословна храна и децата, прекарващи часове в гледане на екрани на устройства, вместо да играят на открито, сътвориха „ съвършена стихия “, която им дава „ най-лошия вероятен старт в живота “, твърди той. Мичъл приканва държавното управление да обмисли дотации за по-здравословна храна, по-високи налози върху нездравословната храна и промяна на физическото образование в учебните заведения. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР