Затлъстяването при децата е изключително опасно, а българското правителство стимулира

...
Затлъстяването при децата е изключително опасно, а българското правителство стимулира
Коментари Харесай

Експерт: Правителството стимулира процеса на затлъстяване при децата

" Затлъстяването при децата е извънредно рисково, а българското държавно управление подтиква процеса. " Това съобщи доктор Людмила Емилова в изявление за организация Фокус.
По думите ѝ министерството на образованието и науката и министерството на опазването на здравето позволяват в образователните заведения да се оферират закуски, чието наличие включва бяло брашно, захар, бял самун, кондензиран на химикали, изкуствени набухватели, оцветители, подсладители и други нездравословни субстанции, които попадайки в детския организъм се трансформират в тесто.
" Предлагат се хамбургери, сандвичи с тънки резенчета шунка, наситени на изкуствени женски полови хормони и растежни хормони. Това е закононарушение по отношение на децата. Не е редно в обсега на всяко образователно заведение да се оферират тестени закуски и енергизиращи питиета , които съдържат кофеинова доза, равняваща се на няколко кафета. ", добави още доктор Емилова.
Тя обърна внимание на обстоятелството, че енергийните питиета се одобряват от подрастващи деца, а повода е, че няма държавно отношение към това младото потомство да бъде крепко.
" Не се вършат никакви действия, а се действа чиновнически. Резултатът е недоволството на родителите, които желаят децата им да получават плодове в учебно заведение, а на процедура всяка районна ревизия взема решение на локално равнище какво да се дава на децата в съответния район или община. ", сподели още специалистът. 
Припомняме, че в края на септември използването на енергийни питиета с алкохол изпратиха дете в болница. Повече за случая може да прочетете в ТАЗИ СТАТИЯ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР