Затлъстяването несъмнено е чумата на нашето поколение. Докато една трета

...
Затлъстяването несъмнено е чумата на нашето поколение. Докато една трета
Коментари Харесай

Кошмарна прогноза за децата по света до 2030 година

Затлъстяването безспорно е чумата на нашето потомство. Докато една трета от света се бори с глада, другата една трета – с наднорменото тегло.

Нарастващият брой пациенти със затлъстяване слага света в огромна заплаха, само че още по-тревожно е затлъстяването в детска възраст.

В момента се счита, че има повече от 150 милиона деца с наднормено тегло по света и в случай че не бъдат взети нужните защитни ограничения, този брой ще нарасне на 250 милиона до 2030 година.

Последните проучвания в 191 страни, извършени от Световната федерация по затлъстяване, демонстрират, че децата в разрастващите се страни в Африка, Азия и Латинска Америка са изключително застрашени.

Това е в резултат на бързо изменящия се метод на живот, дружно с възходящата известност и нападателния маркетинг на нездравословната храна.

Докладът също по този начин разкрива, че тихоокеанските острови като островите Кук и Палау се подреждат измежду най-застрашените страни през идващото десетилетие.

В допълнение към не толкоз дейния метод на живот, островните страни са по-зависими от вноса на храни, които постоянно са мощно модифицирани и са богати на захар и мазнини.

Нито една страна, включена в проучването, няма да може да реализира задачата, контрактувана на срещата на върха на Световната здравна организация (СЗО) през 2013 година, съгласно която равнищата на затлъстяване в детска възраст през 2025 година не би трябвало да бъдат по-високи, в сравнение с през 2010 година и 2012 година

Според данни на СЗО, 32% от турските деца на възраст сред 2 и 18 години са на прага на затлъстяване, оповестява „ Сабах “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР