Затлъстяването и наднорменото тегло са голям риск за хората, заразени

...
Затлъстяването и наднорменото тегло са голям риск за хората, заразени
Коментари Харесай

Затлъстяването е един от основните рискови фактори при COVID-19

Затлъстяването и наднорменото тегло са огромен риск за хората, инфектирани с новия ковид (COVID-19), а Съединени американски щати са изключително уязвими поради високите равнища на затлъстяване там. Това разгласи основният епидемиолог на Франция, представен от международните организации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Професор Жан-Франсоа Делфреси, който оглавява научния съвет, който поучава френското държавно управление за епидемията, акцентира, че 17 млн. души от общо 67 млн. население на Франция са съществено застрашени от ковид поради възраст, предшестващо заболяване или затлъстяване.

"Ето за какво се тормозим за нашите другари в Америка, където казусът със затлъстяването е добре прочут и където евентуално ще имат най-вече проблеми поради затлъстяването ", добавя експертът.

Делфреси сподели, че 88% от инфектираните с ковид са страдали единствено от тежки грипоподобни признаци. Смъртността за младежи, признати в болница с тежко респираторно заболяване COVID-19, е към 2%, само че тя се покачва до 14% за хората, които са по-крехки.

Въпреки бързото разпространяване на вируса във Франция, страната към момента е надалеч от достигането досега, в който 50 до 60% от популацията е инфектирано и се е възстановило, като в тази точка е достигнато несъмнено равнище на "стаден имунитет ", отбелязва още професорът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР