Затегнаха мерките за сигурност и в пловдивския квартал Столипиново. За

...
Затегнаха мерките за сигурност и в пловдивския квартал Столипиново. За
Коментари Харесай

Пловдивският квартал Столипиново опустя заради коронавируса

Затегнаха ограниченията за сигурност и в пловдивския квартал Столипиново. За първи път кварталът опустя, а улиците се оказаха празни, заяви кметът на регион "Източен " Иван Стоянов, откакто бе запитан по какъв начин се съблюдават разпорежданията на министъра на опазването на здравето там.
"Интересното е, че в Столипиново се наблюдаваше, че улиците са празни, даже имаше единични поданици, които си правеха селфи по улиците ", разяснява Стоянов.
По думите му в квартала не е имало женитба, както се чу по-рано. Той уточни, че е разговарял с началника на Шесто районно управление (на МВР), на чиято територия е регионът, който го е уверил, че там всичко е умерено.
"Забранил съм всевъзможни всеобщи прояви навън и закрито като сватби, сюнети и така нататък ", акцентира кметът на "Източен ".
Според разпорежданията му дребните магазинчета в квартала са задължени да съблюдават санитарно хигиеничните условия. "Издал съм заповед в по-малки търговски обекти да влиза единствено по един клиент, а в случай че извън се образува опашка да има разстояние от 1,5 метра, това би трябвало да си го съблюдават притежателите ", изясни Иван Стоянов.
Към районната администрация е образувана работна група, която ревизира съблюдават ли се ограничаващите ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР