Затъване в дългове? 4 прости стратегии за по-бързо изплащане

...
Да носите голям дълг е тежко бреме — такова, което
Коментари Харесай

Да носите голям дълг е тежко бреме — такова, което може да ви попречи да постигнете финансовите си цели. Независимо дали става въпрос за дълг от кредитни карти, студентски заеми или нещо съвсем друго, от решаващо значение е да го изплатите бързо и да получите така необходимата финансова свобода и спокойствие.

Но при настоящите лихвени проценти на 22-годишни върхове може да е трудно да се намери правилната стратегия за това. И с инфлацията, която влияе върху стойността на долара, вашият допълнителен доход може да не се простира толкова далеч, колкото преди година. Това може да направи още по-трудно изплащането на това, което дължите.

За щастие имате опции, които да ви помогнат да ускорите изплащането на дълга си. И ако днешните високи лихвени проценти усложняват това, което дължите, важно е да предприемете стъпки сега - преди дългът ви да продължи да расте.

Не чакайте. Разберете как консолидацията на дълга може да ви помогне точно сега.

Давете се в дългове? 4 прости стратегии за по-бързо изплащане

Ако изпитвате затруднения под тежестта на дълга си с високи лихви, ето няколко стратегии, които да ви помогнат да ускорите изплащането си.

Възползвайте се от опциите за облекчаване на дългове

Ако се борите със значителни дългове и ви е трудно да извършвате плащания, опциите за облекчаване на дълга – като уреждане на дълга и кредитни консултации – могат да осигурят спасение.

Например агенциите за кредитно консултиране с нестопанска цел могат да ви помогнат да създадете план за управление на дълга. С този тип план вие ще правите месечни плащания към агенцията, която след това разпределя парите на вашите кредитори съгласно договорен план. Това може да доведе до по-ниски лихвени проценти и отмяна на такси, което улеснява изплащането на дълговете ви във времето.

Друг потенциален път е уреждането на дълга. В този процес компания за уреждане на дългове ще ви помогне да преговаряте с кредиторите за плащане на намалена сума, обикновено еднократна сума, за уреждане на вашия дълг. Докато уреждането на дълга може да доведе до значително намаляване на дълговата ви тежест, важно е да се отбележи, че то може да има отрицателни последици върху кредитния ви рейтинг и може да включва данъчни последици.

Разгледайте възможностите си за облекчаване на дълга тук сега.< /p>

Помислете за заем за консолидиране на дълг

Друга възможност, която да разгледате, е заем за консолидиране на дълг, който включва теглене на нов заем за изплащане на множество съществуващи дългове. Тази стратегия комбинира всички ваши дългове в един, по-управляем заем, обикновено с по-нисък лихвен процент. Като рационализирате дълговете си, ще опростите месечните си плащания и ще намалите шансовете да пропуснете датите за плащане.

Заемите за консолидиране на дългове могат да бъдат особено ефективни, ако имате множество дългове с висока лихва, като салда по кредитни карти. Този подход не само опростява вашия план за изплащане на дълга, но също така ви помага да спестите лихвени плащания с течение на времето.

Или, ако имате добър кредит, може да отговаряте на изискванията за личен заем с по-нисък лихвен процент от вашия кредит дългове по карти. Можете да използвате личния заем, за да изплатите дълговете си с висока лихва и след това да се съсредоточите върху изплащането на личния заем при по-управляема ставка.

Намерете лесни начини да печелите допълнителен доход

Намирането на допълнителни източници на доход може значително да повлияе на способността ви да изплащате дългове по-бързо. Но докато поемането на работа през уикенда или извънредните часове на дневната ви работа може да изглеждат като единствените опции, не е задължително да поемате втора работа на пълен работен ден или дори работа на непълен работен ден, за да го направите.

Страничните дейности са изключително популярни, защото са лесен начин за увеличаване на приходите и обикновено не изискват да работите в определени часове всяка седмица. Ако имате умение, което може да бъде монетизирано, използвайте го, за да спечелите малко допълнителни пари, независимо дали става въпрос за писане на свободна практика, графичен дизайн, уроци или гледане на домашни любимци. Или вместо това можете да изберете да шофирате за споделено пътуване или услуга за доставка на храна.

Можете също да спечелите малко излишни пари, като изпълнявате лесни задачи онлайн в свободното си време. Например, участието в платени онлайн проучвания може да бъде удобен начин да спечелите допълнителни пари от вкъщи. Много компании за пазарни проучвания предлагат компенсация за споделяне на вашите мнения за различни продукти и услуги. Въпреки че не е съществен източник на доходи, печалбите от платени проучвания все още могат да допринесат за вашата стратегия за изплащане на дълга. Научете повече за това как можете да спечелите допълнителни пари с платени проучвания сега.

Изберете прехвърляне на баланс

Кредитната карта с 0% трансфер на баланс също може да бъде мощен инструмент за справяне с кредитна карта дълг по-агресивно. Много издатели на кредитни карти предлагат промоционални периоди, през които можете да прехвърлите съществуващи баланси по кредитни карти към тяхната карта при 0% лихвен процент за определен период (обикновено от 6 до 18 месеца). Този безлихвен период ви дава възможност да изплатите главницата на дълга, без да начислявате допълнителна лихва.

Важно е обаче да внимавате с таксите за прехвърляне на баланса и да се уверите, че можете да изплатите дълга преди края на промоционалния период. В противен случай веднага ще се върнете там, откъдето започнахте — изплащане на дълг, който нараства от високите лихви.

Изводът

Бързото изплащане на дълга ви изисква дисциплина и стратегически подход. Като проучвате начини за печелене на допълнителен доход, като обмисляте консолидация на дългове или опции за прехвърляне на баланс и сте наясно с алтернативите за облекчаване на дългове, можете да поемете контрола върху финансовото си бъдеще. Само не забравяйте, че всяка финансова ситуация е уникална, така че преценете кои стратегии съответстват на вашите цели и обстоятелства, за да определите правилния план за вас.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР