Застудяването ще е краткотрайно - днес и утре, а после

...
Застудяването ще е краткотрайно - днес и утре, а после
Коментари Харесай

Не се предвиждат сериозни снеговалежи до средата на януари

" Застудяването ще е кратковременно - през днешния ден и на следващия ден, а след това към Йордановден и Ивановден, когато ще вали и сняг. Поне доникъде на януари не се виждат съществени снеговалежи ". Това сподели пред БНР климатологът проф. Георги Рачев.
Той разяснява и чистотата на въздуха в София: " Софиянци през днешния ден дишат много по-чист въздух от това, което е било преди 20-30 години. Първо, тъй като изчезна " Кремиковци ". Второ, тъй като има първи проблясъци на гражданско общество - хората са недоволни от всяко едно ръководство, по този начин би трябвало да бъде. Гражданите даже не разчитат на институциите, а вършат, въпреки и обикновени, проучвания за чистотата на въздуха. Ние се борим за по-чист въздух ". Той посочи, че преди години никой не се е интересувал какво има във въздуха.
Според климатолога естествената вода - от дъжд и сняг - към този момент не се обрисува.
" От август месец претърпяваме в много по-топло и по-сухо време ", уточни проф. Рачев.
" Не е допустимо в 21 век да разполагате с язовир като " Студена " и 100 хиляди души да са без вода. Това е едногодишен изравнител, т.е. язовирът е трябвало да бъде цялостен най-малко 5 пъти повече, както е било в предходните години ", безапелационен беше той. Не е казусът в природата, добави климатологът и посочи, че една трета от популацията на страната живее на непрекъснат или краткотраен на воден режим, а половината от българите нямат канализация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР