Застреляният в София пред дома си от наемен убиец Мартин

...
Застреляният в София пред дома си от наемен убиец Мартин
Коментари Харесай

Мартин Нотариуса бил част от „Осемте джуджета“

Застреляният в София пред дома си от наемен палач Мартин Божанов – Нотариуса е бил част от рекетьорската група „ Осемте джуджета “, ръководена от безследно изчезналия и разгласен за интернационално търсене някогашен следовател Петьо Петров – Еврото. Това описа предприемачът Илия Златанов, който беше измежду жертвите на бандата, подпомагана от висши прокурори, съдии и настоящи служители на реда.
В своя обява във Facebook Златанов не крие задоволството си от изтезанието на 51-годишния Мартин Нотариуса, който разказва като „ основен асистент на Любена Павлова “, някогашната брачна половинка на Пепи Еврото. Разкритието на Илия Златанов за съпричастността на Мартин Божанов към „ Осемте джуджета “ беше доказано от източници на Lupa.bg, осведомени с активността на убития приживе. Според думите им,
Мартин Нотариуса е изготвял подправени документи, нужни за незаконната активност на Пепи Еврото и групата му, а от време на време водил и „ клиенти “ в ресторант „ Осемте джуджета “, които плащали баснословни суми, с цел да бъдат позволени правосъдни каузи в тяхна изгода.
„ Мартин Нотариуса беше на директно послушание на Любена Павлова, която дружно с Пепи Еврото уреди и назначението на брачната половинка му Гергана в ГДБОП напролет на 2021 година “, твърди чиновник в най-елитната полицейка работа. Два месеца откакто Гергана Божанова е устроена на работа в ГДБОП, тя е уволнена от сегашния Министерство на вътрешните работи началник Калин Стоянов, който тогава оглавява звеното за битка с проведената престъпност. Жената на Мартин Нотариуса обаче апелира в съда уволнението си и на 22 май 2022 година е върната на работа, с цел да излезе седмици по-късно в майчинство.
Миската Ивайла Бакалова също удостовери, че през 2021 година Мартин Божанов дружно със столичния юрист Емил Писов са й предложили да им заплати 100 000 евро, с цел да издействат от към този момент разформирования Специализиран углавен съд да пусне на независимост задържания й брачен партньор Веселин Денков – Брадата.
„ Мартин Божанов изпълняваше поръчки и несъмнено е станал неуместен. Ако имаше правораздаване, той щеше да жив, само че въдворен в пандиза “, коменира убийството на 51-годишния аферист Ивайла Бакалова.
Версията, че Мартин Нотариуса, против който през годините е имало десетки постъпили сигнали и формирани преписки за имотни измами посредством подправяне на документи, е премахнат, с цел да бъдат заметени до дъно следите на аферата „ Осемте джуджета “, беше застъпена пред Lupa.bg и от представители на правосъдната система.
Те припомниха, че на 18 август м.г., в деня, в който Петьо Петров – Еврото и някогашната му брачна половинка Любена Павлова бяха упрекнати от прокуратурата по делото " Осемте джуджета “, се появи информацията, че някогашният следовател е умрял от инфаркт в Дубай. И до ден сегашен няма публично удостоверение жив или мъртъв е Пепи Еврото, не се знае и точното му местоположение.
Петьо Петров е задочно упрекнат, че на 23 март 2020 година в София, в съучастничество с Любена Павлова и за да набират за себе си имотна полза, са укрили непознати движими движимости, златни монети, за които знаели, че са добити от другиго посредством длъжностно закононарушение. Става въпрос за 35-те кг злато, което беше конфискувано от вкъщи на предприемача Явор Златанов, наследник на притежателя на асансьорните фабрики „ Изамет “ Илия Златанов.
Временно изпълняващият функционалността основен прокурор Борислав Сарафов пък образува дисциплинарни производства против четирима прокурори и трима следователи поради тяхната роля в „ Осемте джуджета “. Още предишното лято Висшия правосъден съвет образува дисциплинарно произвеждане против следователите в следствения отдел към Софийската градска прокуратура Нели Тодорова, Светлана Стоянова-Вайзе и Петранка Рабаджиева, както и против прокурорите Ивета Маркович от Окръжната прокуратура в София, Дилян Деянов, прокурор от Окръжната прокуратура в Перник, окръжният прокурор от Бургас Мирослав Илиев и Кирил Пейчинов - прокурор във Военно-окръжната прокуратура в София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР