Застреляният от наемен убиец брокер за влияние в съдебната власт

...
Застреляният от наемен убиец брокер за влияние в съдебната власт
Коментари Харесай

Скандал! Мартин Нотариуса поръчал частен концерт на Лили Иванова за шефа на ВАС Георги Чолаков и група съдии

Застреляният от наемен палач брокер за въздействие в правосъдната власт Мартин Божанов - Нотариуса, е финансирал концерт на Лили Иванова, изнесен на 6 декември 2021 година, в представителната “Тържествена ” зала на 5-звездния Х-л “Милениум ”, в чест на 25-тата годишнина на Върховния административен съд. Подаръкът е изработен в чест на ръководителя на Върховен административен съд Георги Чолаков. По непотвърдена информация, която обикаля в коридорите на Съдебната палата, Мартин Нотариуса персонално е платил хонорара на Лили Иванова от 50 000 лева, посредством сдружението си “Ес Ес Холидей ”, което е стопанисвало частния клуб за магистрати SS club.

 

След гибелта на Божанов стона известно, че измежду постоянните гости на персоналния му клуб (преди той да бъде закрит през 2022 г.) е бил и екс основният прокурор Иван Гешев, както и куп други мастити магистрати. До този миг обаче способените институции отхвърлят да разкрият заплащанията, осъществявани от компании на Нотариуса към частни физически и юридически лица. Поради тази причина е невероятно да се удостовери дали в действителност “Ес Ес Холидей ” е платило за концерта на Лили Иванова пред магистратите от Върховния административен съд.

 

За изявата на естрадната прима се разбра от профила й в обществените мрежи още на 6 декември 2021 година, когато тя разгласява следното известие: “Специални благодарности на Върховния административен съд за общителната покана да бъда част от празника по случай 25-годишнината му! Уважаеми съдии, бяхте прелестни! Благодаря за аплодисментите Ви! Нека новата 2022 година Ви донесе здраве, благополучие и доста триумфи! ”. Лили Иванова разгласява и фотоси със съдии, и се изфука със стилна кошница с обичаните й бели рози, подарена й от ръководителя на Върховен административен съд Георги Чолаков.

 

Магистрати си спомниха, че на разточителния прием на съдиите в петзвездния хотел “Милениум ”, са участвали близо 150 посетители, само че измежду тях не е бил Мартин Божанов. “Може и да е участвал, само че аз те съм го схванал, т.к научих за съществуването му откакто го убиха ”, разяснява арбитър от Върховен административен съд.

 

В началото на седмицата, прокурорката от Софийската районна прокуратура Вероника Димитрова разгласи по време на чуването си пред прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, че Мартин Нотариуса е бил на коледното празненство на Софийската районна прокуратура през 2021 година в Банско. Там е бил те единствено той, само че и юрист Велимир Атанасов, който е апетитен за част от бандата на Нотариуса за манипулиране на правосъдни каузи и обвинителни актове.

 

“Двамата бяха на банкета и бяха дружно с участниците на Софийската районна прокуратура. До последния миг не знаех кои са те, тогава ги видях за първи и финален път. Направи ми усещане, че тези двамата не ги познавам, само че не съм приела сериозно или притеснително наличието им. Мислех, че са другари на някого и са поканени. Не сме се запознавали и никой не ми ги е представял ”, призна Вероника Димитрова, която към оня миг е била командирована от няколко месеца в Софийската градска прокуратура. Тя е била на празненството дружно със брачна половинка си и е седяла наоколо до някогашния към този момент началник на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, за която интензивно се приказва, че по това време е била държанка на Нотариуса.

 

Лавината от разкрития за неофициалното въздействие на Мартин Божанов над прокурори и съдии провокира гневна декларация, публикувана от доближената да краткотрайно изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Сарафов Асоциация на прокурорите.

 

В пространната им писмена позиция се твърди, че се организира “приватизация на прокуратурата, паралелни проверяващи обединения, които провеждат зрелища и самобитно риалити с цел да ги унижават, и всичко това в услуга на провеждащата се приватизация на прокуратурата ”.

 

В позицията си прокурорите упорстват, че “деструктивните процеси за основаване на сатанизиран облик на прокурорите, към този момент са се разгърнали в цялостен обсег и че това е довело до преждевременно изменение на Конституцията ”, с което се протегнало ръка на независимостта на прокуратурата, а процесът продължава и в плана на новия Закон за правосъдната власт.

Инфо: crimesbg.com

Тагове: Мартин Божанов Мартин Нотариуса Лили Иванова ВАС Георги Чолаков съдии SS Club
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР