Застреляната снощи в софийския квартал „Младост” бизнес дама Станка Марангозова

...
Застреляната снощи в софийския квартал „Младост” бизнес дама Станка Марангозова
Коментари Харесай

Застреляната Станка Марангозова въртяла схеми с банкерката, която източи сметките на Мартин Петров

Застреляната нощес в софийския квартал „ Младост” бизнес дама Станка Марангозова е въртяла взаимни финансови афери със скандалната банкерка Ирина Аткова, източила близо 4 милиона лв. от сметките на футболната звезда от Враца Мартин Петров в „ Уникредит банк”, разкриха пред lupa.bg столични криминалисти.
През лятото на 2017 година славния нападател на националния тим откри, че без негово познание назначената му като персонална банкерка от „ Уникредит “ Ирина Аткова в продължение на 10 години е отклонявала милионите му, като шашмата е траяла дори откакто финансистката е била отстранена от банката. След като аферата стана обществено известна, Ирина Аткова офейка дружно с мъжа си от България и от този момент е в неопределеност. Мартин Петров пък се съди с банката за кражбата на милионите от сметките му.
Ирина Аткова, банкерката, ограбила Мартин Петров, е пренасочвала пари към убитата нощес в "Младост " Станка Марангозова. Аткова е търсена от 2018 година поради кражбата на 4 млн. лв. от сметки на врачанина
Според криминалисти, проверяващи аферите на Ирина Аткова, тя е пренасочвала пари към финансова пирамида, ръководена от убитата нощес 46-годишна Станка Марангозова. Твърди се, че Аткова е отклонявала крупни суми и от други свои персонални клиенти, които предоставяла на Марангозова.
Застреляната нощес Станка Марангозова е щерка на починалия към този момент народен представител от Българска социалистическа партия в 38-то Народно заседание доктор Кънчо Марангозов. Името на Марангозова нашумя през 2011 година, когато бе задържана от ДАНС за пране на пари и измами в изключително огромни размери. Според проверяващите, Станка е източила над 65 милиона лв. посредством финансова пирамида. Марангозова завличала жертвите си, като се е представяла като брокер или капиталов медиатор на известно сдружение, което се занимава с такава активност и има лиценз от Комисията за финансов надзор.
Делото против нея към момента не е завършило.Финансово-икономическата експертиза, поискана от прокуратурата, е открила, че за по-малко от три години - от януари 2008 до октомври 2011 година, в сметката на Марангозова е постъпила сумата от 65 536 705,98 лв.. Те са изпратени от разнообразни хора, а след това са пренасочвани към други сметки. Криминалистите допускат, че Марангозова е „ бушон” в схемата.
През последните месеци Станка Марангозова е взела участие в нова финансова машинация. Тя завлякла над 1,8 милиона лв. от авторитетни предприемачи, лъжейки ги, че купува от тяхно име на преференциални цени акции в компании, листвани на борсата.
Станка Марангозова неведнъж е била заплашвана, поради което и постоянно сменяла жилищата си. Преди време се открила в „ Младост” 1, в жилището на мъжът, с който живее. Именно брачният партньор на 46-годишната Станка подаде сигнал в Министерство на вътрешните работи, че обичаната му е убита.
Той разкрил Станка с патрон в главата на шофьорската седалка на автомобила й към 20,50 часа нощес на паркинг пред жилищен блок и на метри от болничното заведение „ Света Анна “ в квартал „ Младост 1 “. До натрупа на Марангозова била подхвърлена бяла роза – знак за мафиотско ликвидиране. Криминалистите допускат, че Станка Марангозова може и да се е познавала с убиеца си, другата версия е, че тя е издебната, до момента в който се прибира вкъщи си и е ликвидирана от наемния палач.
Засега от Министерство на вътрешните работи не дават изрично мнение, че Станка Марангозова е убита от наемник. „ Разследващите работят по версии. Предстои доста работа, тъй че сега, в който можем да ви дадем някаква информация, ще ви бъде дадена. Работим по безусловно всички версии. Към момента претекст не можем да посочим, защото би трябвало да създадем разбор на данните и доказателствата, които ще съберем “, изясни Георги Хаджиев, шеф на Столична дирекция на вътрешните работи.
При днешния още един оглед на мястото на престъплението, ченгетата откриха 3 гилзи от патрони, както и проектилите. Заради оставените улики ченгетата допускат, че убиеца е дилетант и е прострелял Станка по персонални подбуди. Захвърлената бяла роза до натрупа на Марангозова се оказа изкуствена. Според версията на криминалистите, бялата роза била за да бъде отвлечено вниманието на жертвата от револвера. Предполага се, че Станка е отворила прозореца на автомобила си, с цел да приказва с килъра, който й пуснал патрон в главата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР