Застрашена ли е независимостта на големите редакции в Чехия? Журналисти

...
Застрашена ли е независимостта на големите редакции в Чехия? Журналисти
Коментари Харесай

Независимостта на обществените медии в Чехия е поставена на карта

Застрашена ли е независимостта на огромните редакции в Чехия? Журналисти и специалисти се тревожат от ден на ден от натиска върху публичните медии, упражняван от политици-популисти.

В страна, където надзорните органи на основната осведомителна организация ЧТК, на публичната телевизия и радиото се избират от депутатите, аналитици насочат предизвестия против въздействието на техни протежета върху качеството на информацията.

Идната седмица Народното събрание евентуално ще назначи в надзорния съвет на ЧТК Михал Семин - публицист и публицист, обвинил през 2016 година американските елити като съорганизатори на атентатите от 11 септември 2001 година

Ако бъде определен, 51-годишният Семин ще се причисли там към журналиста Петер Жантовски, който съобщи наскоро, че не вижда проблем в това чешката организация да популяризира информация от съветската организация Спутник, притежавана от съветската страна и подложена на критика на Запад като незаслужаваща доверие.

Кандидатурата на Семин бе препоръчана от крайнодясната антиевропейска партия " Свобода и директна народна власт " (СПД), а Жантовски съставлява популистката партия " Действие на недоволните жители " (АНО) на премиера милиардер Андрей Бабиш.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР