Застрашена е националната сигурност на България и е крайно време

...
Застрашена е националната сигурност на България и е крайно време
Коментари Харесай

Контрера: Крайно време е армията да бъде изпратена на границата

Застрашена е националната сигурност на България и е извънредно време армията да бъде изпратена на границата. За това приканва общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на „ Патриоти за София “ в Столичния общински съвет Карлос Контрера

Нима толкоз бързо забравихме нападенията, изнасилванията, грабежите и убийствата при предходното настъпление 2015-2016 година? От месеци ние от Вътрешна македонска революционна организация предизвестяваме какво следва. Пускахме писма и до служебното държавно управление, и до президента, само че без никаква реакция от тяхна страна. Едва в този момент, когато талибаните превзеха напълно Афганистан и целият свят видя грозните фрагменти от летището в Кабул, „ новите политици “ взеха решение да си поговорят по тематиката на КСНС. И тъкмо и само това направиха – „ поговориха “ си. Между другото. Просто регистрираха, че идва мигрантска вълна – без никакво решение по какъв начин ще бъде спряна. Без пътна карта по какъв начин страната да реагира. Без никакви дипломатически дейности на равнище Европейски Съюз или Турция. А към този момент даже Германия, която преди шест години ги призоваваше с „ Добре пристигнали “, съобщи, че ще връща мигрантите в страните им, разяснява Контрера.

За новите политически светила у нас обаче очевидно са значими други неща, само че не и сигурността на българските жители. А към този момент е късно. Ако не желаете да чуете нас, то най-малко чуйте анализаторите, които го споделят в прав текст – от Афганистан идват само и единствено млади мъже. От там майки с деца не идват, както не са идвали и при предходната вълна. Ако в този момент не изпратите армията на границата и не започнете безапелационни дейности на равнище Европейски Съюз, ще превърнете България в мигрантския лагер на Европа, посочи общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

По думите му " КСНС по тези въпроси се оказа безплоден, непълен и неправилен. А страната и обществото се нуждаят от бързи и ефикасни ограничения за противопоставяне на мигрантското настъпление и трафика на хора ".

Ето какво написа през вчерашния ден във своята фейсбук страница общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация и ръководител на „ Патриоти за София “ в Столичния общински съвет Карлос Контрера:

Според мен армията неотложно би трябвало да бъде пратена на границата. Слушам, че имало подготвеност. Въпросът е да не се чака масите от незаконни имигранти да тръгнат, а да се работи превантивно. Дори към този момент май сме позакъснели. Най-логичното е войската незабавно да бъде пратена на границата, с цел да оказва помощ на Гранична полиция и Жандармерията. Трябва да е ясно, че Министерство на вътрешните работи единствено няма да се оправи – границата ни с Турция е дълга, минава през кръстосан терен на много места и е сложна за защита. Не бива да подценяваме и риска от прекачване на незаконни имигранти и през гръцкия сектор.

Чух, че преградното оборудване, оградата била дефектирала тук-там. Ако това е по този начин – поправете я. Министерски съвет следва да направи оценка посредством регионалните шефове и да обезпечи средствата. Незабавно. Идва есенно-зимния сезон, който е извънредно несъответствуващ за тази активност. Интересното е, в случай че има повреди по оборудването, за какво Министерство на вътрешните работи и регионалните шефове спаха цяло лято и не се взеха ограничения. Може би не им е значимо.

Ситуацията в Харманли и напорът от незаконни имигранти в центъра за регистрация и настаняване повдига и тематиката мигрантите и центровете. Отдавна приканвам съществуващите да станат от затворен вид, а не незаконните да щъкат където им скимне и да тормозят българските жители. Нещо повече – центровете в София би трябвало да бъдат затворени до един и преместени допустимо най-близо до границата. Повтарям – наложително от затворен вид, а не настоящия модел на разграден дом и спалня за сметка на българския поданик.

В тази връзка е и въпросът за репатрирането назад на всички незаконни имигранти. Бързо и дейно, а не мотане с месеци. България би трябвало да схване позиция за нулева миграция и да бъде ясно, че нито един, минал нелегално границата, няма по какъв начин да остане тук, в България. В противоположен случай рискът да се превърнем в един огромен бежански лагер е доста огромен. Не мисля, че волята на болшинството българи е политика на отворени граници, в противен случай.

Днес ще има Съвет по национална сигурност при президента. Закъснял и евентуално безплоден, само че въпреки всичко ще има. Ако не се възприемат горните или близки до тях позиции ни чака настъпление от мигрантите и една камара главоболия. Утре ще бъде тест за националното схващане на президента и парламентарните партии. Дано не е негативен…

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР