Застраховката Отговорност на туроператора, която е действаща в момента, отразява

...
Застраховката Отговорност на туроператора, която е действаща в момента, отразява
Коментари Харесай

Браншова асоциация: Застраховката "Отговорност на туроператора" отразява коректно риска

Застраховката " Отговорност на туроператора ", която е настояща сега, отразява правилно застрахователния риск и пази в задоволителна степен потребителя. Затова не се постанова повишение на минималните прагове на застраховката, обявиха на конференция от Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници.

Като съображение за предлаганите промени Министерството на туризма уточни огромния брой туроператори, които са застраховани на най-малък предел на застраховката. Застрахователните прагове се дефинират на база заявен оборот, уточни ръководителят на организацията Даниела Стоева:

" Застрахователите би трябвало да обезпечат по-сериозен надзор, в случай че се счита, че има туроператори, които не заявяват оборота, който генерират и по този метод не обезпечават задоволително добра отбрана на потребителите ".

Законодателството има други неясноти, които би трябвало да бъдат доработени, репликира Ирина Найденова:

" Не са проблеми праговете, а моментът на задействане на застраховката, т.е. в нашето законодателство не е доста ясно детайлизирано каква тъкмо е тази застраховка - за банкрут или за несъстоятелност ".

При банкрут на самолетна компания потребителят не е предпазен за сумите, които е платил, сподели още Даниела Стоева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР