Застрахователят Лев инс пуска в продажба киберзастраховки за защита срещу

...
Застрахователят Лев инс пуска в продажба киберзастраховки за защита срещу
Коментари Харесай

Лев инс пуска киберзастраховки и ще обучава етични хакери в академия

Застрахователят " Лев инс " пуска в продажба киберзастраховки за отбрана против хакерски офанзиви и за сигурност на персоналните данни, оповестиха от компанията.

Продуктите към този момент са в продажба и са предопределени както за физически, по този начин и за юридически лица, разгласи изпълнителният шеф Павел Димитров.

" Киберзастраховката дава опция освен хората да бъдат сигурни, а при пробив ние да установим кой е причинителят, да потърсим опция той да бъде осъден и при нужда застрахованите лица да бъдат обезщетени ".

Наред с стартирането на застраховката, " Лев Инс " основава и " Киберакадемия ", в която ще се образоват така наречен етични хакери, които ще работят в интерес на обществото, а не против него. В академията ще могат да се образоват и клиенти, сключили киберзастраховка.

" Етичният хакер, за разлика от злонамерения, извършва пробиви в сигурността, с цел да откри " дупка " в сигурността на дадена компания и институция и по-късно да се покрие тази дупка за разлика от злонамерения хакер, който употребява тези дупки, с цел да краде данни и да ги продава ", описа по време на полемика Ростислав Петров, ръководител на Българската асоциация на сертифицираните етични хакери.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР