Застрахователно дружество осъди община Асеновград заради повреди на автомобил, вследствие

...
Застрахователно дружество осъди община Асеновград заради повреди на автомобил, вследствие
Коментари Харесай

Осъдиха община Асеновград да си плати за щети по кола при ПТП на общински път

Застрахователно сдружение осъди община Асеновград поради повреди на автомобил, в резултат на претърпяно леко пътнотранспортно произшествие и надлежно - изплатена сума за застраховка на пострадалия притежател. Ситуацията зародила през лятото на 2016 година, когато шофьорка минала през необезопасено и несигналиизрано затруднение на пътното платно - железен трегер на мост в асеновградското село Бачково. В резултат на това, били нанесени повреди на лекия автомобил.
Скъсани са обшивка, противоударна лайсна на калник, железен под и е деформиран ляв предел. Колата имала застраховка " Каско на МПС " и застрахователят изплатил на притежателя близо 350 лв. за разходи по ремонта й, след което завел дело с обвиняване, че за настъпилата злополука виновност има община Асеновград. Местното ръководство, обаче, оспорва искът, като насочва укор към лидерката на автомобила, която не е показала нужното внимание и не е съобразила скоростта на ръководство, положението на пътя и на транспортното средство, характера и интензивността на трафика, атмосферните условия и видимостта. Общината твърди, че на улицата, на която е настъпило пътното произшествие няма уреди, които биха могли да доведат до такова.
И най-после показва, че формираният от органите на Министерство на вътрешните работи пролив е повърхностен, защото в него не се съдържат данни за държанието на лидера и техническото положение на колата преди удара. Сред претекстовете за решението на Районен съд-Асеновград да осъди общината да изплати размера на компенсацията е съществуване на " несигнализирано и необезопасено затруднение на пътното платно – железен трегер от опустошен пътен мост - улица „ Мирчеви ниви “, която се намира в село Бачково и щом се намира в обитаемо място, то пътят е общински. В тази връзка, стопанинът, който е задължен да поддържа пътната артерия, е позволил битие на затруднение на пътното платно, създаващо заплаха за придвижването по пътищата, което не е обозначил или премахнал. Решението на Районен съд-Асеновград може да бъде обжалвано в 2-седмичен период от връчването му на страните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР