Застрахователният договор ще бъде сключен с Гражданско дружество Български национален

...
Застрахователният договор ще бъде сключен с Гражданско дружество Български национален
Коментари Харесай

Одобриха проектодоговора за застраховка Обща гражданска отговорност на АЕЦ Козлодуй

Застрахователният контракт ще бъде подписан с Гражданско сдружение " Български народен осигурителен нуклеарен пул "

Министерският съвет утвърди на днешното си съвещание плана на нов контракт за застраховка " Обща гражданска отговорност " на АЕЦ " Козлодуй ". Застрахователният контракт ще бъде подписан с Гражданско сдружение " Български народен осигурителен нуклеарен пул " за период от една година. Срокът на досегашния контракт изтича на 31 юли 2018 година
От 2002 година " АЕЦ Козлодуй " ЕАД подписва годишно контракт за застраховка " Обща гражданска отговорност ", покриваща отговорността на централата за нуклеарна щета. Уредбата на застраховката " Обща гражданска отговорност " за АЕЦ се съдържа във Виенската спогодба за гражданска отговорност за нуклеарна щета и в глава десета " Гражданска отговорност за нуклеарна щета " от Закона за безвредно потребление на нуклеарната сила (ЗБИЯЕ).
Съгласно член 129, алинея 2 от ЗБИЯЕ експлоатиращият нуклеарната апаратура е само виновен за вредите от нуклеарна повреда, в случай че във Виенската спогодба е несъмнено друго.
АЕЦ " Козлодуй " е избрана за сдружение, експлоатиращо нуклеарната апаратура, която включва нуклеарните реактори и другите уреди, ситуирани на площадката на централата, като се изключи оборудванията за ръководство на радиоактивни боклуци, предоставени за стопанисване и ръководство на Държавното дружество " Радиоактивни боклуци ".
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР