Застрахователният брокер ГрЕКо България, собственост на австрийската компания GrECo International,

...
Застрахователният брокер ГрЕКо България, собственост на австрийската компания GrECo International,
Коментари Харесай

За първи път в България се предлага земеделска застраховка срещу суша

Застрахователният брокер " ГрЕКо България ", благосъстоятелност на австрийската компания GrECo International, издаде първите по рода си у нас застрахователни полици " Земеделска застраховка против суша ". Специализираният осигурителен артикул покрива ползите на някои от най-големите аграрни производители в България и е плод на продължителни договаряния, търсене и създаване на чисто ново земеделско застрахователно покритие за пролетни/зимни култури, продан с водещи асоциации и поддръжка от институциите.

Застраховката е разработвана в продължение на 12 месеца от първичното питане от страна на Националната асоциация на зърнопроизводителите, като в процеса се включват водещият световен презастраховател Суис Ри и ЗАД " Булстрад ВИГ ” в ролята на главен сътрудник, а една от предпочитаните задания е да бъдат показани преимуществата на продукта на фермерите в затруднените условия, породени от международната пандемия от COVID-19.

Първите подписани полици за зимните култури са на аграрни производители в Силистра, Добрич, Варна и Карнобат, оповестява профилираният информативен портал Insmarket.bg.

Застраховката против суша се основава на данни от Суис Ри, предоставени посредством сателитна технология и логаритъм, създадени взаимно сред Суис Ри и ВанДерСат в Холандия. Принципът е земеделският производител да одобри авансово параметри, препоръчани от Суис Ри и основани на исторически данни, въз основа на ежедневното премерване на влагата в почвата най-малко 10 години обратно във времето. Системата демонстрира ежедневното развиване на показател на почвена влага в границите на интервала на застраховката и подава информация дали се задейства или не покритие, обвързано с избран % на обезщетение.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР