Застрахователните компании по света през 2022 година са събрали над

...
Застрахователните компании по света през 2022 година са събрали над
Коментари Харесай

Световните застрахователи имат рекордните €5,6 трилиона премии миналата година

Застрахователните компании по света през 2022 година са събрали над 5,6 трилиона евро награди за животозастраховане, здравно обезпечаване, имущество и акцидент (P&C), поставяйки нов връх. Тези данни са съгласно отчет на водещата немска застрахователна компания Allianz.

Посочената сума е с 4,9% по-голяма от резултата за 2021 година. В същото време международната инфлация през предходната година възлиза на 8,6%.

В региона на животозастраховането растежът на наградите през 2022 година възлиза на 2,4% (до 2,6 трилиона евро), здравното обезпечаване - 4,9% (до 1,1 трилиона евро), P&C - 8,7% (до 1,8 трилиона евро). В същото време възобновяване и в трите сегмента беше значително обезпечено от Съединените щати, до момента в който в Западна Европа и в доста елементи на Азия да вземем за пример " динамичността на пазара на животозастраховане беше разочароваща ", се споделя в отчета.

От Allianz предвиждат, че приблизително международните застрахователни награди ще порастват с 5,2% годишно през идващото десетилетие. Включително в животозастрахователния сегмент се чака покачване от 4,7%, при медицинските застраховки - с 6,7%, а в сегмента P&C - с 5%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР