Застрахователната компания Бул инс ще промени решението си да не

...
Застрахователната компания Бул инс ще промени решението си да не
Коментари Харесай

Бул инс обърна палачинката: ще плати обезщетения за катастрофата при Своге

Застрахователната компания " Бул инс " ще промени решението си да не заплаща компенсации на околните на 20-те жертви от трагичния случай с рейс по пътя за Своге през август 2018 година, оповестява Капитал, базирайки се на свои източници. Очаква се до часове решението да бъде обявено публично.
По-малко от 24 часа, откакто стана ясно, че застрахователят е превел едвам по 10 лева на роднините на починалите, компанията е подготвена да премисли обстановката и да изплати минималната сума по застраховка " Злополука " – 50 000 лева
Трагедията провокира мощен публичен отзив, като се стигна до оставки на трима министри, повдигнаха се обвинявания на длъжностни лица, бе сменено управлението на АПИ и бе основана нова организация за пътна сигурност.
" Бул инс " отхвърляше да заплати, защото съгласно тях при нещастието при Своге не е осъществяван публичен транспорт и липсват документи за подобен, а става въпрос за споделено пътешестване, което не се покрива от застраховката.
Причина за смяната на позицията е оказаният публичен напън, в това число и през регулатора – Комисията за финансов контрол (КФН), който се отразява отрицателно върху корпоративния имидж на компанията, както и на целия осигурителен пазар, отбелязва медията.
КФН разгласи, че в сряда сутринта е провела среща с управлението на " Бул инс " за погашение на законоустановения размер на компенсацията - най-малко 50 000 лева
" Комисията предизвика разговор със " ЗД Бул Инс " АД в посока осъществяване на отговорностите им, тъй че да се реализира изплащането на законоустановените компенсации по застраховка " Злополука " на околните на починалите в трагичния случай край град Своге. Комисията за финансов контрол ще продължи да съблюдава за вярното и заслужено отношение на застрахователите към техните клиенти ", обявиха от институцията.
Сред инспекция на регулатора през вчерашния ден стана известно, че " Бул инс " е дала на трима души по 10 лв.. КФН задължава сдружението да заплати компенсации по подписаната застраховка " Злополука " в планувания размер до 50 000 лева за всеки пасажер. Според специалисти обаче КФН не е в пълномощията си да постанова насилствени административни ограничения с подобен текст, защото това е превишение на пълномощията, а дали една вреда предстои на погашение, или не е, обект на правосъден спор.
Голяма е вероятността обаче застрахователната компания да не се откаже от заведеното правосъдно дело. Ако го завоюва, тя ще има съображение да изиска назад изплатените суми на наследниците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР