Застрахователите не са съгласни да застраховат за 12 лв. пациентите.

...
Застрахователите не са съгласни да застраховат за 12 лв. пациентите.
Коментари Харесай

Нинова: Застрахователите са против предлаганата здравна реформа

Застрахователите не са съгласни да застраховат за 12 лева пациентите. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след среща с Асоциацията на застрахователите в България, съобщи БГНЕС.

" Предложението на министър Ананиев застрахователите да доплащат 12 лева е недопустимо и невероятно. Те споделиха, че с тази застраховка е невероятно да поемат рисковете, които би трябвало да покрият ", съобщи Нинова.

Тя добави, че съгласно застрахователите системата е неработеща и се нуждае от незабавни промени и добави, че застрахователите шеговито оферират на господин Ананиев и на касата да се разменят - те да заплащат всичко, което е до 700 лева, а останалото касата.

„ Не можеш да тръгнеш на такава фрапантна крачка и да не приказваш с общопрактикуващи лекари, с пациентски организации. Това е неуместно като метод за правене на промяна. Ние чухме доста рационални причини, утвърждения на наши оферти, тъй че продължаваме да действаме до понеделник, когато ще се срещнем с Българския лекарски съюз и с това завършваме извънпарламентарните съвещания - както по вота на съмнение, по този начин и по препоръчаните разновидности от държавното управление “, изясни Нинова.

Крум Зарков добави, че Българска социалистическа партия и застрахователите са се обединили към схващането, че е време същински да се остойностят медицинските действия и да се знае какъв брой колко коства. „ Застрахователите, както всички българи споделят оценката на сегашната система като безусловно несъответстваща. Това, което споделихме е, че имаме еднообразно схващане по няколкото неща, които би трябвало да бъдат направени. Крайно време е същински да се остойностят медицинските действия и да се знае кое какъв брой коства, а не да продължава обстановката досега някои клинични пътеки да са незадоволително финансирани, други свръхфинансирани “, заключи Зарков настояванията на застрахователите. Той добави още, че би трябвало да се построи прецизен механизъм за надзор и да се развържат ръцете на жителите когато открият, че в досието им попадат действия, които те не са употребявали, тъй като в този момент нямало метод да се защитят.

Зарков акцентира още, че съгласно застрахователите опазването на здравето не може да бъде оставено напълно на пазарен принцип и че с обществените средства би трябвало да се борави по друг метод. Депутатът подсети, че всички тези препоръкиса написани в алтернативата на Българска социалистическа партия – „ Визия за България “.

В отговор на журналистически въпрос Нинова сподели, че българинът няма навика непринудено да се застрахова и, че това се случва посредством фирмено корпоративно обезпечаване, само че то се прави единствено от огромните компании.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР