Застрахователите не искат намаляване на обезщетенията, плащани на пострадалите при

...
Застрахователите не искат намаляване на обезщетенията, плащани на пострадалите при
Коментари Харесай

Криминални схеми изкривяват плащанията на обезщетения при катастрофи

Застрахователите не желаят понижаване на компенсациите, плащани на потърпевшите при произшествия, а ясна методика, която да е записана в закона, тъй като сега има доста неточни практики, поради престъпни схеми.

Това съобщи ръководителят на Асоциацията на българските застрахователи Светла Несторова в ефира на Би Ти Ви.

" Промяната, която желаеме визира единствено обещетенията за неимуществени вреди. В момента те са извънредно високи за болки и премеждия по отношение на тези за икономическите загуби ", сподели тя. По думите й не може да се остойностява " неоценимото " и се разгласи срещу практиката един от критериите да е въпросът " какъв брой ви боли ".

Несторова описа за нелоялни практики на юристи, които си приспадат сред 50% и 80% от присъдените компенсации. " Визитни картички се раздават по гробища и лечебни заведения, работи се с Министерство на вътрешните работи и от време на време роднините схващат за гибелта на непосредствен след юристите. Вече има наказани с отнети адвокатски права ", сподели тя.

Вчера Несторова разгласи, че цената на застраховката " Гражданска отговорност " за колите може да се повиши трикратно и да стигне 1000 лв.. Причината решение на Върховния касационен съд (ВКС) от лятото, с което се уголемява кръгът на хората, които могат да получат обезщетение.

По думите на Несторова застрахователите би трябвало да съберат още сред 800 милиона и 1.3 милиарда лв., с цел да покрият искания за вреди от последните пет години. От асоциацията показват, че лимитът, който ръководителят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова (ГЕРБ) внесе в петък, е 20 хиляди лв., само че би трябвало да е единствено краткотраен.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР