Застой на пазара на земеделска продукция в Русенския регион. От

...
Застой на пазара на земеделска продукция в Русенския регион. От
Коментари Харесай

Застой на пазара на земеделска продукция в Русенско заради АЧС

Застой на пазара на земеделска продукция в Русенския район. От близо месец, с първите случаи на африканска чума в региона, няма продажби на пшеница, не се вършат и покупко-продажби " на зелено " за царевица и слънчоглед. Стопаните са обезпокоени, че в случай че не съумеят да осъществят към този момент прибраната продукция, за идната няма да имат място. Не е ясно и по кое време още веднъж ще проработят свинекомплексите, които до неотдавна са снабдявали с фураж.

Русе

Йордан Тодоров обработва в Бръшлен 12 000 дка земя. През юни продал към 1200 тона пшеница на свинекомплекса в селото, което е 1/3 от създаденото. След това обаче, поради африканската чума по свинете, в предприятието бяха унищожени всички животни и то спря да работи.
Йордан Тодоров - ръководител на кооперацията в с. Бръшлен: Голямо количество като численост се унищожиха в страната. Все отново те бяха един евентуален покупател на зърно. Пшеницата падна на 275 лв. в случай, че имаше 305 лв. за доброкачествена пшеница. Но истината е, че дори и на тези цени сега действително търсене на пазара няма.
Йордан Тодоров не изключва и разновидността да се спекулира с Африканската чума, с цел да се намали цената на продукцията.
Йордан Тодоров - ръководител на кооперацията в с. Бръшлен: Опасенията са, че в царевицата се крие една от евентуалните рискове за чумата вследствие на дивите животни, само че всички споделят, че след избран интервал от време, когато се запази продукцията, вирусът се изгубва.
Складовете обаче би трябвало да се освободят от пшеницата, с цел да има място за царевицата и слънчогледа. Ако това не стане, ще би трябвало да се търсят нови пространства, което значи спомагателни разноски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР