Заставам пред хората с готови проекти за развитие на София,

...
Заставам пред хората с готови проекти за развитие на София,
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Заставам пред хората с готови проекти за развитие на София


Заставам пред хората с подготвени планове за развиване на София, зад които стои доста работа и ясни източници на финансиране. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в утринния блок на Нова телевизия. По думите ѝ през днешния ден София ще отдаде дължимото на хората, които са постигнали Независимостта. От 11.00 часа на пл. „ Александър Първи “ ще се проведат честванията във връзка 111 години от оповестяването на Независимостта.

„ Аз пристигнах с два рейса на градския превоз. Днес придвижването е по-спокойно. Историческият център е затворен. За следващ път София се включва в самодейността Ден без коли. Целта е да обърнем внимание на другите възможности за придвижване – за това, че можем да оставим колите и да използваме градски превоз. Автобусите са нови, комфортни и налични. Миналата година сменихме рейсовете на линия 84 с газови от най-голям екологичен клас. Подменихме 90% от рейсовете в придвижване. Това е действителната стъпка към по-чистата околна среда “, уточни тя.

„ С премиера Бойко Борисов водим диалози, обсъждаме и взимаме решения. Говорим за обстановката, за това, което сме постигнали и за опциите за развиване на града. Моите условия като претендент за кмет на София постоянно са свързани с плановете за развиването на града. Никога средствата не идват безплатно. Трябва доста да се работи, да се приготвят планове и да се пазят и господин Борисов чудесно знае това “, добави Фандъкова.

„ Опитът постоянно е потребен, както позитивният, по този начин и пропуските стига да си взимаме поука и да знам по какъв начин да поправяме работата си. За 10 години постоянно се позволяват неточности. Хората не чакат оправдания, а чакат да дадем решенията и да поправяме тези неточности и да вървим напред. Заставам пред хората с подготвени планове, зад които стои доста работа и ясни източници на финансиране “, добави Фандъкова.

„ Реконструкцията на ул. „ Граф Игнатиев “ беше безусловно нужна. Хората помнят по какъв начин изглеждаше улицата. Днес трамвая се движи по-тихо в нормите на шума. Плочките преди бяха разрушени. Беше ми неловко, като минавах по тази улица. Направихме няколко неточности. Изпълнителите поеха ангажимент да изпълнят плана 2 пъти по-бързо от плануваното в плана. Обявихме го по този начин, хората имаха упования, само че стана ясно, че това не е допустимо. Подменяха се водопроводи и това сътвори проблеми. Днес улицата наподобява по различен метод. Създадоха се неудобства, само че през днешния ден има резултат “, сподели още кметът.

По думите ѝ с изключение на грешките, има и съществени резултати в смяната на града в последните 10 години. „ Градският превоз беше измежду целите и всички старания дадоха резултат и продължаваме да работи в тази посока “, добави тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР