Заслужилият лекар на Русия, московският пулмолог Александър Карабиненко определи кои

...
Заслужилият лекар на Русия, московският пулмолог Александър Карабиненко определи кои
Коментари Харесай

Пулмолог посочи най-опасните разпространители на К-19

Заслужилият доктор на Русия, московският пулмолог Александър Карабиненко дефинира кои са най-опасните разпространители на ковид, написа БГНЕС.

Според него, хората, които са прекарали COVID-19 и по-късно, смятайки се за „ застраховани” от рисковата болест отхвърлят да носят персонални защитни средства, съставляват най-голяма заплаха за близките.

„ Преболедуването на ковид не избавя хората, които вървят без маски от зараза. Те популяризират ковид свободно и без никакви трудности ", сподели Карабиненко в изявление за портала lenta.ru.

Лекарят изясни, че коронавирусът остава в горните дихателни пътища даже след сполучливо лекуване от заболяване и заради това всички наложително би трябвало да носят вярно сложени маски.

„ Хората, които не носят маски, са дейни разпространители на ковид. И преди всичко, по мои наблюдения, това са юношите и по-младите хора – изключително тези, на които е доста мъчно да се потвърди каквото и да било. Те са най-твърдоглавите съперници на маските и се трансформират в заплаха за останалите ", заключи Карабиненко.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР