Засилват се неяснотите около смъртта на охранителя в Народното събрание

...
Засилват се неяснотите около смъртта на охранителя в Народното събрание
Коментари Харесай

Мистерията с открития в шахта охранител се заплита: 2 часа не бил на работа, а при охраната на НСО…

Засилват се неяснотите към гибелта на охранителя в Народното събрание Даниел Тасев. 25-годишният мъж, откакто два дни беше търсен от фамилията си, беше открит мъртъв в шахта на постройката на някогашния Партиен дом. Близки на умрелия обявиха пред Би Ти Ви, че не имат вяра на формалната версия за гибелта на младежа.

“Казаха ни, че брат ми е паднал в някаква шахта. Но това съгласно нас не е истина. Няма по какъв начин да вървиш в тази постройка и просто по този начин да паднеш в шахта. Ще се борим, с цел да разберем тъкмо какво се е случило. Има доста въпроси, на които няма отговор, тъй като няма кой да ни отговори”, сподели братът на починалия Даниел – Бранко Величков.

“Разбрахме за случая в събота в късния следобяд. Майка му ми звънна и ме попита дали имаме визия какво се е случило с момчето, тъй като не се е прибрал у дома след дежурството си. Имаме защита единствено през нощта от 19:00 – до 7:00 сутринта. Даниел беше измежду най-хубавите ни чиновници – доста мирен и доста добър. Ние също желаеме да стигнем до истината”. Това сподели Филип Чипев – притежател на компанията, където е работело момчето.

Чипев изясни, че към момента няма информация от НСО по случая. “Нямаме денонощна защита и няма по какъв начин да разберем по-рано какво е станало след 7:00 сутринта. Аз съм едноличен притежател и шеф. Охраняваме доста обекти, а това е единствено един от тях”, добави той.

Чипев обясни и каква тъкмо е връзката му със брачна половинка на зам.-министър Султанка Петрова. “Съпругът на Султанка Петрова е мой прокурист. Има камера, само че мястото, на което е открит Даниел, не е в периметъра й. От 19:00 до 21:00 часа той не е бил на работното си място, а е бил при защитата на НСО. Това не е публична информация. Нямам визия дали това е честа практика”, приключи той.

Даниел Тасев тръгнал за нощна промяна в петък следобяд и от този момент околните му изгубили контакт с него. Те подали сигнал в полицията денонощие след изгубването. Тогава им се обадила и жена от охранителната компания. “Тя споделя, че момчето е паднало в шахта и умряло. Но каква е тази шахта никой не споделя. Искаме да разберем истината ”, твърди Катя Еленкова.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР