Засилват екипите, които осъществяващи контрол на язовирите и съоръженията към

...
Засилват екипите, които осъществяващи контрол на язовирите и съоръженията към
Коментари Харесай

Спешно проверяват язовирите заради обилния сняг

Засилват екипите, които осъществяващи надзор на язовирите и оборудванията към тях, и организира изключителни инспекции на проблематичните водоеми. Това става по предписание на министъра на стопанската система Емил Караниколов.

Мерките се постановат поради изобилните снеговалежи и заплахата от внезапно повишаване на водните размери от тяхното размразяване, оповестиха от Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН).

При нужда има подготвеност да се командироват спомагателни чиновници в райони с по-висок евентуален риск и въвеждането на 24-часови наряди.

Активиран е и изключителният щаб, който ще работи непрекъснато в централата на организацията до нормализиране на обстановката.

Поддържа се и непрекъснат контакт с представителите на локалната власт, като са известени и всички регионални шефове за завишаване на вниманието към водоемите на тяхна територия.

Собствениците на язовири да наблюдават с нараснало внимание положението на ръководените от тях водоеми и при нужда навреме да алармират организацията, сигнализират от ДАМТН.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР