Засилващото се геополитическо съперничество в Арктика между САЩ, Русия и

...
Засилващото се геополитическо съперничество в Арктика между САЩ, Русия и
Коментари Харесай

Дания: Съперничеството между САЩ, Русия и Китай засилва напрежението в Арктика

Засилващото се геополитическо съревнование в Арктика сред Съединени американски щати, Русия и Китай усилва напрежението в района, разгласи през днешния ден датското военно разузнаване, представено от Ройтерс.

Споровете в Арктика за световното стопляне и достъпа до минерални запаси се разгорещиха през май, когато холандският държавен секретар Майк Помпейо упрекна Русия в нападателно държание в полярния район и предизвести, че дейностите на Китай би трябвало да бъдат деликатно следени, предава БНР.

„ Мащабна силова игра сред Русия, Съединени американски щати и Китай усилва напрежението в Арктика “, се споделя годишния отчет за оценка на риска на спецслужбата.

Дания е трансформирала в приоритет поддържането на интернационалното съдействие в района, както и разрешаване на всевъзможни евентуални проблеми благодарение на политически договаряния сред засегнатите страни.

„ Но задачите на Дания стават по-трудни за реализиране, защото Русия в частност ускорява военните си качества в Арктика “, се споделя още в отчета. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР