Засилването на търговския обмен между двете страни, бъдещото сътрудничество в

...
Засилването на търговския обмен между двете страни, бъдещото сътрудничество в
Коментари Харесай

Румен Радев проведе среща с премиера на Чешката Република Андрей Бабиш


Засилването на комерсиалния продан сред двете страни, бъдещото съдействие в границите на науката и образованието и позициите, които двете страни споделят в границите на Европейския съюз

Това бяха акцентите по време на диалога на президента Румен Радев и премиера на Чешката република, които организираха среща на „ Дондуков “ 2 в границите на визитата на Андрей Бабиш в България.

Румен Радев изрази признателност за поредната поддръжка, която Чешката република оказва на страна ни за присъединението към Шенгенското пространство, както и за споделения опит при подготовката ни за първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз, оповестиха от прессекретариата на президента.

Румен Радев и Андрей Бабиш се сплотиха към позицията, че европейската система за даване на леговище има потребност да бъде ревизирана по този начин, че незаконният достъп на мигранти до европейските страни да бъде стеснен до най-малко. Българският президент и чешкият министър председател показаха готовността на двете страни интензивно да вземат присъединяване в начинания по линията на общата европейска защита и се съгласиха да обединят старания за запазването на кохезионната политика в Европейски Съюз в поддръжка на развиването на всички страни членки.

От своя страна чешкият министър председател поддържа бъдещи начинания за по-динамично съдействие и разговор сред страните от Вишеградската четворка и България. Андрей Бабиш изрази задоволство от обстоятелството, че България поема председателство на Съвета на Европейски Съюз в основен за бъдещето на общността миг и дефинира двустранните връзки сред България и Чехия в областта на туризма и културния продан като образец за надълбоко и обичайно съдействие. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР