Засилването на партньорството между България и Русия в сферата на

...
Засилването на партньорството между България и Русия в сферата на
Коментари Харесай

Борисов и Медведев обсъдиха хъба Балкан

Засилването на партньорството сред България и Русия в областта на енергетиката и туризма са били тематиките на диалога сред министър-председателя Бойко Борисов и премиера на Руската федерация Дмитрий Медведев, оповестяват от пресслужбата на Министерски съвет.

Двамата държавни ръководители разговаряха в границите на 12-ата среща на върха Азия - Европа (АСЕМ) в Брюксел, която тази година се семейства от Европейски Съюз.

Борисов е уведомил Дмитрий Медведев за опциите на газовия хъб " Балкан " да притегли газ и от терминала в Гърция, и от Черно море, както и за започването на трети сондаж в блок " Хан Аспарух ".
" Ще имаме благоприятни условия от доста направления да постъпва газ в газовия хъб ", съобщи още българският министър председател.

Бойко Борисов и Дмитрий Медведев са отчели и растеж на съветските туристи в страната ни тази година. " Вече се върнаха съветските туристи в България. Предстои работа на смесената комисия през октомври в Москва ", разяснява българският министър председател.

Двамата държавни ръководители са изразили удовлетворение и от активизиране на двустранното партньорство през последните години в търговско-икономическата сфера.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР