Засилването и разширяването на влиянието на Китай в света изискват

...
Засилването и разширяването на влиянието на Китай в света изискват
Коментари Харесай

Столтенберг: Засилването на влиянието на Китай изискват отговор от НАТО

Засилването и разширението на въздействието на Китай в света изискват разбор и съответен отговор от страна на НАТО, сподели през днешния ден генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, който е на посещаване в Австралия, предава Българска телеграфна агенция.

" Не става дума за напредване на НАТО към Тихия океан, а да се реагира на обстоятелството, че Китай от ден на ден се доближава към нас: огромни вложения в основни инфраструктури в Европа, засилено наличие в Арктика, а също и в киберпространството. Всичко това кара НАТО да реагира на усилването на Китай, и ние вършим това не на последно място посредством тясно взаимоотношение с нашите сътрудници в този район - Австралия, Нова Зеландия,а също по този начин с Япония и Южна Корея ", сподели Столтенберг, представен от Ройтерс.

Столтенберг означи също, че още не е взето решение за разполагане на ракети със междинен обхват в Азиатско-Тихоокеанския район. " Вчера разговарях с министъра на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър и той сподели, че за създаването и разполагането на нови оръжейни системи със междинен обхват в този район е належащо време и решение още не е взето ", уточни шефът на алианса. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР