Засилване на сигурността и борба с тероризма, нелегалната имиграция и

...
Засилване на сигурността и борба с тероризма, нелегалната имиграция и
Коментари Харесай

Сигурността и тероризмът са основните теми на срещата на върха в Брюксел

Засилване на сигурността и битка с тероризма, незаконната имиграция и безконтролната глобализация са съществени тематики на двустранната среща на върха на Европейския съюз, която стартира през днешния ден - 22 юни, в Брюксел, предава news.bg.

На срещата през днешния ден и на следващия ден най-вече ще преобладават тематики като битката с тероризма, общата защита и сигурността.

Лидерите на 28-те страни-членки ще отделят изключително внимание на битката с тероризма, която остава съществена опасност за страните членки на фона на зачестилите набези в европейски столици. Ръководителите на страните ще обсъдят ограничения за обезвреждане на терористичната агитация и основаване на принадлежности за унищожаване на наличие, което води до разпространение на терористични материали, ненавист и принуждение.

Държавите членки ще обсъдят и структури за взаимно развиване на военните благоприятни условия. Участието в обща защита, съгласно ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, е най-хубавият образец, че Европейски Съюз не предизвиква " разнообразни " скорости, а открива работен способ, който би трябвало да разреши на съюза да доближи " вярната " скорост.

Втората съществена тематика е противозаконната имиграция. Лидерите ще прегледат обстановката по мигрантския кулоар в Средиземно море. С 26% се е нараснал растежът на пристигналите стопански имигранти в Италия спрямо предходната година. Около 1 900 души са изгубили живота си във водите на Средиземно море. Държавите ще обсъдят спомагателни ограничения за битка с трафика на хора.

Последната съществена точка, която е заложена в дневния ред, е безконтролната глобализация. Очаква се сериозен спор за това по какъв начин да се усъвършенства реципрочността и инспекцията на вложенията на страни, които постановат несправедливи рестрикции.

По време на двудневната среща внимание ще бъде отделено и на почналите в понеделник договаряния за Брекзит.

Скай нюз оповестява, че министър председателят на Англия Тереза Мей се чака да разкрие детайлности за статута и правата, които английското държавно управление възнамерява да предложи на живеещите на Острова жители на Европейски Съюз.

Това ще е първата среща на върха на Европейски Съюз за Мей от пагубните парламентарни избори. Премиерът ще изясни английските " правила " по въпроса за правата на европейските жители - основен въпрос на договарянията за Брекзит.

Българската страна ще бъде представяна от премиера Бойко Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР