Засилено разпространение на фалшиви новини и злонамерена пропаганда може да

...
Засилено разпространение на фалшиви новини и злонамерена пропаганда може да
Коментари Харесай

Фалшивите новини и тролската пропаганда в мрежите у нас се засилват

Засилено разпространяване на подправени вести и злонамерена агитация може да се наблюдава в обществените мрежи у нас през последните две години, предизвестиха специалисти по време на конференцията " Технологии против дезинформацията ", представени от Българска национална телевизия.

Сред уредниците на събитието е GATE Institute. Учени в региона на обработката на данни показаха своя опит по какъв начин новите технологии и принадлежности за инспекция на обстоятелства вършат допустимо своевременното различаване на подправените вести.

Целта на масираните тролски офанзиви в онлайн платформите е да трансформират публичното мнение по даден въпрос.

„ Те са част от един по-общ инструментариум, с която да влияем на публичното мнение посредством тези обществени мрежи. Това е освен издание на избран вид информация, само че и обезпечаване на тишина на другата информация - т.е. профили ги карат да се карат с хора, да се държат нападателно с други консуматори, общо взето да откажат някой да приказва, тъй като няма да му е прелестен икспириънса. И това е част от един по-голям инструментариум за въздействие. “ – сподели Никола Тулечки от " Данни за положително " -България, FactCheck.bg.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР