Засилено полицейско присъствие в Рила има от днес до 20

...
Засилено полицейско присъствие в Рила има от днес до 20
Коментари Харесай

Засилено е полицейското присъствие в Рила планина заради събора на Бялото братство

Засилено полицейско наличие в Рила има от през днешния ден до 20 август, поради събора на Бялото приятелство. Това заяви представителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка.

Полицаи ще наблюдават в региона на събора и по маршрута за напредване на участниците и гостите за недопускане на произшествия и нарушавания на публичния ред, които да помрачат празника.

От полицията допълниха, че ще бъде извършена и профилирана полицейска интервенция от чиновници на полицията в Дупница и спомагателни сили на реда.

Ежегодният лагер в Рила планина събира с изключение на почитатели на Петър Дънов, известни като Бялото приятелство, и доста туристи, пристигнали да видят магическия танц "Паневритмия ". Той се извършва край езерото "Бъбрека " на 19 август, когато почитателите на Петър Дънов посрещат своята Лятна /Слънчева/ Нова година.

Бялото приятелство посреща изгрева на слънцето от Молитвения рид. Дъновистите имат вяра, че изгревът на 19 август има вълшебен качества. Според тях човек, посрещнал първите слънчеви лъчи в този ден високо в планината, се зарежда с сила и здраве за идващите 12 месеца.

Празничната "Паневритмия " се извършва край езерото "Бъбрека ". По време на играта, която продължава към два часа, всички са облечени в бяло.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР