Засилено полицейско присъствие ще има и в курортите, където студентите

...
Засилено полицейско присъствие ще има и в курортите, където студентите
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие и в курортите за студентския празник

Засилено полицейско наличие ще има и в курортите, където студентите ще честват довечера. Над 10 000 са резервациите единствено в Банско. В Пампорово пускат и втори въжен превоз поради празника. По традиция, 3000 студенти ще посрещнат празника в голяма шатра.

Първите групи, избрали да честват в курорта, започнаха да идват още в петък, а по нетърпеливите щурмуваха заведенията още в съботната вечер.

Вероника Нинова: За първи път сме в Банско, предходната година бяхме във Велинград, като цяло не търсим шумотевицата, а по скоро персоналното и сплотяването действително видяно.Айше Медарова- шеф на хотел: Хотелът ни на 100 % е цялостен, имаме студенти от разнообразни университети. Иван Мацурев- притежател на кръчма: Чувства се този отлив от механите и заведенията за хранене, където хората се дърпат в ол инклузивите, аз нямам нищо срещу, само че някак сякаш качеството е друго.
Собствениците на заведения в Банско се надяват и тази година студентският празник да премине без съществени произшествия. Предвидени са и спомагателни ограничения, с цел да бъде обезпечено спокойствието както на празнуващите, по този начин и на постоянните клиенти.
Айше Медарова- шеф на хотел: Разбира се, повишили сме ограниченията за сигурност в хотела с наша охранителна компания, също по този начин уведомили сме органите на реда. За да ни поддържат в тези дни.Виктория Харизанова: Винаги има непридвидими обстановки само че сме взели сигурни ограничения, организирали сме ги, подготвили сме ги тъй че да няма такива случаи.
Сравнително по-малко са студентите, които ще честват в прилежащата община Разлог. Празникът тази година ще премине съвсем без студенти в най- огромното село в общината - Баня. Причината е не неналичието на интерес, а проблемите, които студентите основават. Базите им обаче са цялостни с туристи, като огромна част от тях са македонци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР