Засилено полицейско присъствие ще бъде въведено по републиканската пътна мрежа

...
Засилено полицейско присъствие ще бъде въведено по републиканската пътна мрежа
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие на ГКПП Маказа през предстоящите празнични дни

Засилено полицейско наличие ще бъде въведено по републиканската пътна мрежа в Кърджалийско и основно по пътя за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " през идните празнични и почивни дни, поради упования засилен трафик. Това сподели пред публицисти шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Атанас Илков.

Той добави, че мярката ще изиграе възпираща и превантивна роля, като ще бъде засилена и административно-наказателната активност. Идеята е да се лимитират до най-малко пътните катастрофи, които през последните седмици са зачестили по пътя за Граничен контролно-пропусквателен пункт " Маказа " и при които има няколко ранени и един умрял, изясни старши комисар Илков.

С организацията на придвижването и по предотвратяването на закононарушения в трите почивни дни, ще бъде зает целият полицейски запас на дирекцията, дружно със сили от Зоналното жандармерийско ръководство в Кърджали. Максимално ще бъдат включени и разполагаемите механически средства - за отчитане на скорост, на приложимост на алкохол и на наркотични субстанции.

Старши комисар Атанас Илков насочи рекомендации към пътуващите през почивните дни да бързат постепенно и да бъдат рационални.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР