Засилено полицейско присъствие на местата с концентрация на пътни инциденти

...
Засилено полицейско присъствие на местата с концентрация на пътни инциденти
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие по пътищата след зачестилите инциденти с деца

Засилено полицейско наличие на местата с централизация на пътни произшествия в тъмната част на денонощието. Екипите ще бъдат ситуирани на територията на цялата страна, заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

След три произшествия с четири потърпевши деца единствено за два дни, още веднъж се заприказва за ограничения и светлоотразители. Ако приказваме за случая от нощес на бул. " Никола Вапцаров " в София обаче, надали това би избавило децата. Шофьорът споделя, че ги е видял, само че дистанцията е било незадоволително, с цел да успее да спре и избави децата.

Днес никой не разяснява за какво на подобен бул. е допустимо да има сходно спиране на оградата, което да разрешава неочакваното излизане на пешеходци.

От Министерство на вътрешните работи още веднъж регистрираха, че жертвите на пътя се усилват, вместо да понижават и поради зимата отново вадят повече пътни служители на реда на пътя.

 Шофьорът на джипа, който блъсна 2 деца: Карах постепенно, минавах на зелено Шофьорът на джипа, който блъсна 2 деца: Карах постепенно, минавах на зелено
Две девойки - на 14 и 13 години, бяха блъснати на столичния бул. "Н. Вапцаров " в София. По информация на "По света и у нас " едното от тях е умряло....

От довечера повече служители на реда ще има и на местата с централизация на произшествия в цялата страна.

Ивайло Иванов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Целият управителен състав, в това число на равнище шефове на регионални дирекции ще си създадат разбор и те ще излязат да видят директно по какъв начин се извършват тези места, тъй като тази полуда по нашите пътища би трябвало да спре.
От началото на годината тежките произшествия у нас са над 6400, починали са към 600 души, ранените са повече от 8000. От 2 месеца сигналите за пътни произшествия постъпват и в обединен координационен център. В него на едно място са събрани полиция, пожарна, ДАИ и АПИ.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Сигналът идвайки тук, те могат незабавно да стартират да работят в синхрон. Иначе в случай че не са тука, ще се получи сигнал на 4 места. Те ще би трябвало да се чуят по телефона. Пък и като не се виждат, стартират проблеми къде да отидат.
В координационния център пътната конюнктура се следи в действително време. А след възможен случай обменът на информация сред четирите институции е по-бърз.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Тук може в действително време за едно ПТП да знаем лидера има ли брошура, няма ли брошура. Има ли нарушавания, няма ли нарушавания.
В центъра имат достъп и до видеозаписите от техническите прегледи на колите.
 Министерство на вътрешните работи, АПИ и Пожарната откриват обединен център за сигурност на придвижването Министерство на вътрешните работи, АПИ и Пожарната откриват обединен център за сигурност на придвижването
Полицията, Пожарната и Пътна организация "Автомобилна администрация " ще работят дружно в координационен център. Това заяви вътрешният министър Младен Мар...

Премиерът Бойко Борисов разяснява, че не може на всяка дупка и на всяко кръстовище да се постави служител на реда, с цел да няма произшествия.

Той обаче разяснява и тезата, че би трябвало да има промени в НСО, появила се откакто офицер от службата удари дете. Според Борисов - промяна може да има, само че единствено в случай че специалистите предложат такава, а не политиците.
 Бойко Борисов: Могат да се създадат промени в активността и организацията на НСО Бойко Борисов: Могат да се създадат промени в активността и организацията на НСО
Според премиера Бойко Борисов могат да се създадат промени в активността и организацията на НСО, в случай че специалисти създадат сходно предложение след разбор н...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР