Засилено полицейско присъствие има пред сградата на "Нове холдинг", която

...
Засилено полицейско присъствие има пред сградата на "Нове холдинг", която
Коментари Харесай

Претърсват офиси на бизнесмена Васил Божков

Засилено полицейско наличие има пред постройката на "Нове холдинг ", която се намира на улица "Московска " в София, оповестява БНР. В същото време излезе информация, че Специализираната прокуратура и полицейски екипи претърсват офис на Националната лотария на улица „ Фритьоф Нансен “ в столицата. Твърди, че се ревизира и някогашната резиденция в парк „ Витоша “, за която също се счита, че е обвързвана с предприемача Васил Божков.

Още в сряда се чака Народното събрание да гласоподава на първо четене измененията в Закона за
хазарта, импортирани от Валери Симеонов, съгласно които се не разрешава организирането на хазартни игри, разпространяването на билети, фишове, талони или други знаци, както и заплащането на облаги на хазартни игри от лица или обекти или вериги от обекти без съответния лиценз.

Текстовете плануват лотарийни игри, като се изключи лотария, бинго, кено или техните разновидности, да могат да се провеждат единствено от Държавното дружество "Български състезателен тотализатор " след приемане на съответния лиценз.

Поправките бяха признати на първо четене от Комисията по бюджет и финанси преди седмица с гласовете на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Проектът провокира обвинявания от страна на предприемача Васил Божков, че се цели национализация на неговите лотарийни компании и даването на бизнеса на различен човек. Той оповести публично, че в случай че му вземат "Националната
лотария ", ще се отдръпна от футболния клуб "Левски ".

В същото време Агенцията за държавна финансова ревизия заяви, че от Комисията по
хазарта са били конфискувани документи и от техния първичен разбор излиза наяве, че има нарушавания на Закона за хазарта във връзка с таксите, събирани от уредниците на хазартни игри.

"Можем да създадем извода, че оповестената по време на изказването на шефа на АДФИ сума, несъбрана от обособените уредници на
хазартни игри, се оказва доста по-голяма ", се споделя в формалната позиция на Агенцията за държавна финансова ревизия

На 22 януари шефът на финансовата ревизия Георги Начев разгласи, че текстовете от Закона за
хазарта дават опция за еднакъв тип хазартна услуга да се начислява такса на друга основа. В единия случай страната прибира 15% от всички направени залози, а в другия 20% от таксите и комисионите за присъединяване в играта.

От уточненията на АДФИ стана ясно, че по този метод за последните пет години страната е пропуснала доходи в размер на почти 210 млн. лева от държавни такси.

Очаквайте подробности

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР