Засилено полицейско присъствие има на входовете на градове и квартали,

...
Засилено полицейско присъствие има на входовете на градове и квартали,
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие има на входовете на градове и квартали

Засилено полицейско наличие има на входовете на градове и квартали , оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

От полицията показват, че тези дейности са с оглед спазването на рестриктивните мерки за скупчване и придвижване на огромни групи хора, по отношение на противоепидемичните ограничения въведени в страната.

Предприети са дейности по надзор на транспортни средства и лица, които се придвижват на групи. На полицейските патрули е разпоредено по високоговорителя на служебния автомобил да предизвестяват жителите да не се струпват на едно място по отношение на противоепидемичните инструкции.

Здравни посредници водят разяснителна акция за заплахата от разпространяване на болестта , методите на напредване в изискванията на зараза и ограниченията, които са наложени по отношение на изключителното състояние в страната. Полицейски екипи оказват подпомагане на жителите при потребност.

Екип на се включи към полицейския екип при обиколката на патрулите  в столичния квартал „ Факултета “ . Операцията е ориентирана точно против разпространяването на COVID-19 и скупчването на доста хора на едно място.  Подобна акция има и в квартал „ Христо Ботев “.

„ В случая шефът на Столична дирекция на вътрешните работи извършва предписание на Районната прокуратура в София. С тези дейности, които се подхващат освен в столицата, а и във всички регионални градове, ние се стремим да направляваме този развой, тъй като броя на хората под карантина не е по никакъв начин дребна “, разяснява в ефира на основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР